Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Kritik oran büyük oranda netleşti...

Milyonlarca çalışan ve emekliye yapılacak zam, ocak ayında netlik kazanacak. Bugün açıklanan kasım ayı enflasyonuyla birlikte 5 aylık verilere göre memur ve emeklilerin zam oranı büyük oranda kesinleşti. Peki memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Yüzde kaç oranında zam geliyor? İşte maaşlar ve tüm ayrıntıları...

Kamu çalışanlarına (memur), memur emeklisine, SSK ve Bağkur emeklilerine ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı ilave olarak her iki yılda bir toplu sözleşmeyle belirleniyor. 2024 ve 2025 yılları için zam görüşmeleri ağustosta yapılmış, müzakerelerde zam oranı konusunda sonuç alınamayınca devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girmişti. Kurul; memur ve memur emeklisine 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılmasını kararlaştırmıştı.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!