Mehmet Muş'tan "Cumhuriyet'te para karşılığı manipülatif haber" skandalı ile ilgili açıklama!

Eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhuriyet Gazetesi hakkında çıkan 'para karşılığı manipülatif haber' skandalı ve e-ticaret alanında tekelleşmeyi önleyen yasaya karşı oluşturulduğu belirtilen lobi ile ilgili açıklama yayınladı. Muş, “TBMM’nin bir üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak bu vahim iddialarla ilgili süreçlerin takipçisi olmak ve bunların soruşturulmasını istemek benim en temel görevlerimden biridir” dedi.

Eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhuriyet Gazetesi hakkında çıkan ‘para karşılığında haber’ iddialarına ilişkin, “TBMM’nin bir üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak bu vahim iddialarla ilgili süreçlerin takipçisi olmak ve bunların soruşturulmasını istemek benim en temel görevlerimden biridir” dedi.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki "para karşılığı manipülatif haber" skandalının arkasında e-ticaret alanında tekelleşmeyi önleyen yasaya karşı lobi yapan ve bu iş için medyayı ve bazı gazetecileri kullanan Trendyol firmasının olduğunu belirtmişti. 

İşte eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ifadeleri:

"E-Ticarette tekelleşmeyi kaldıran ve yerli üreticiyi koruyan yasa teklifi, milli iradenin temsilcisi TBMM'de 01/07/2022 tarihinde tam bir mutabakatla ve oy birliğiyle kabul edilmiş ve yasalaşmıştı.

Bir E-Ticaret firmasının bu yasanın aleyhine propaganda yapılması için bir gazeteye para aktardığına ilişkin iddialar bizzat o gazetenin genel yayın yönetmeni tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Nitekim o tarihlerde bu gazetede E-ticaret yasası aleyhine birçok haber yer almıştır.

Türkiye bir hukuk devletidir. İddialar ciddidir ve savcılıklar tarafından soruşturulmalıdır.

Belli lobilerden para alınarak TBMM'nin iradesine kastetme amaçlı yapılan bu maksatlı yayınların ve onlara para aktardığı iddia edilen E-ticaret firmasıyla ilgili yargısal süreçlerin başlatılması kamuoyunun beklentisidir.

Ayrıca bu E-Ticaret firması tarafından söz konusu gazete haricinde başka gazeteler ve köşe yazarları nezdinde de belli paralar aktarmak suretiyle benzer girişimlerde bulunulup bulunulmadığı da araştırılmalıdır.

TBMM'nin bir üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak bu vahim iddialarla ilgili süreçlerin takipçisi olmak ve bunların soruşturulmasını istemek benim en temel görevlerimden biridir."

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber