Mehmet Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı ne iş yapıyor? | Kaç yaşında? Nereli?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ettikten sonra yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla eklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Mehmet Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı ne iş yapıyor? | Kaç yaşında? Nereli? Detaylı bilgiler haberimizde...

Yeni sistemin 1. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin öğrenmek için can attığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
Düzenlemeden geçerek yeni halleri ile listede yer alan bakanlıklar ve isimleri en çok aranan konular arasında yer aldı. Mehmet Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı ne iş yapıyor? | Kaç yaşında? Nereli? Bu soruların yanıtlarına bu haberden ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak resmen görevine başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde turizmci Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

İŞTE İLK CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE YER ALAN İSİMLER:
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: FUAT OKTAY
ADALET BAKANI: ABDULHAMİT GÜL
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: MURAT KURUM
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: FATİH DÖNMEZ
DIŞİŞLERİ BAKANI: MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANI: ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK
GENÇLİK VE SPOR BAKANI: MEHMET KASAPOĞLU
HAZİNE VE MALİYE BAKANI: BERAT ALBAYRAK
İÇİŞLERİ BAKANI: SÜLEYMAN SOYLU
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: MEHMET ERSOY
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK
MİLLİ SAVUNMA BAKANI: HULUSİ AKAR
SAĞLIK BAKANI: FAHRETTİN KOCA
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: MUSTAFA VARANK
TARIM VE ORMAN BAKANI: BEKİR PAKDEMİRLİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK
TİCARET BAKANI: RUHSAR PEKCAN
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI: MEHMET CAHİT TURAN

MEHMET ERSOY KİMDİR?
1968 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Ersoy, İstanbul Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

İkiz kardeşi Murat Ersoy ile ortak 1991 yılında Etstur’u (Ersoy Turistik Servisleri), 1999’da Voyage Oteller Grubu’nu kurdu. 2001’de Didim Tur’u Etsgroup bünyesine kattı. 2004 yılında gruba Atlasjet katıldı. ’ucuzabilet.com’ ve ’jetset’ ise gruba katılan son iki firma oldu. Ersoy’un yönetim kurulu başkanlığındaki şirket Türkiye’nin önde gelen seyahat ve turizm kuruluşu olarak yurt içinde binlerce otelin satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyor. Türkiye’de 60, yurt dışında ise yaklaşık 40 destinasyonu kapsayan yüzlerce tur paketi üreten firma, çatısı altında birçok markaya da ev sahipliği yapıyor. Öte yandan Ersoy’un ikizi Ali Murat Ersoy da Atlasglobal ile Atlas Holidays Turizm’in yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

İlk kutlayan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya oldu
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla yeni Bakan Mehmet Ersoy’u kutladı. Bağlıkaya mesajında, "Hakkıyla geldiği yeri ve başarılarını; tüm sektöre taşıyacağına bütün kalbimle inandığım, yol arkadaşım Mehmet Ersoy’u bakanımız olarak görmekten mutluluk duyuyorum. Başta şahsım ve TÜRSAB ailesi olarak ona başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın sektörümüze verdiği önemin ve değerin en güzel işareti olan bu başlangıç turizm camiasını ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bakanımızın liderliğinde ve vizyonunda turizm sektörünün tüm paydaşlarıyla sektörün birikmiş sorunlarını çözerek büyük bir atılım döneminin başlayacağını ve 2023 hedeflerine güvenle ulaşacağımız inancıyla yeni dönemin sektörümüze ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
Kültür ve Turizm Bakanlığı; 16 Nisan 2003 tarih ve 4848 sayılı kanun ile kurulmuştur. Bu Kanunun amacı; kültürel değerleri yaşatmak, geliştirmek, yaymak, tanıtmak, değerlendirmek ve benimsetmek, tarihî ve kültürel varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek, yurdun turizme elverişli bütün imkânlarını ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek, turizmin geliştirilmesi, pazarlanması, teşvik ve desteklenmesi için gerekli önlemleri almak, kültür ve turizm konularıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını yönlendirmek ve bu kuruluşlarla iş birliğinde bulunmak, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile iletişimi geliştirmek ve iş birliği yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının kurulmasına, teşkilât ve görevlerine ilişkin esasları düzenlemektir.

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bakanlık Müşavirliği
Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı
Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
Hukuk Müşavirliği
İç Denetim Birimi Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü
Milli Kütüphane Başkanlığı
Müsteşarlık
Özel Kalem Müdürlüğü
Personel Dairesi Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sinema Genel Müdürlüğü
Toplumsal Faaliyetler Koordinatörlüğü
Tanıtma Genel Müdürlüğü
Telif Hakları Genel Müdürlüğü
Teftiş Kurulu Başkanlığı
Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Taşra Teşkilatı
İl Teşkilatı

Sürekli Kurullar / Bağlı Kuruluşlar
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan Erkan Yolaç vefat etti Robin van Persie'nin yeni takımı belli oldu Borsa İstanbul'da yeni rekor
Sonraki Haber