Meclis'te gündem 6 yaşındaki kızın evlendirilme iddiaları! MHP'den çok konuşulacak "idam" çıkışı

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirdiğine yönelik iddia TBMM Genel Kurulu'nda da büyük tepkiye neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, araştırma komisyonu kurularak konunun değerlendirilmesi gerektiğini dile getirirken, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül "idam" önerisinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

ZENGİN: BU KONUYU MEMLEKET MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUM

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise şunları söyledi;

"Bu konu Türkiye'de hiçbirimizin, kalbi ve vicdanı olan hiçbirimizin tek kelime ile bile hakkında bir şey söylemeden yapamayacağı bir konudur. Biraz önce gelirken milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Benim kız çocuğum yok. Erkek çocuklarım var. Özellikle kız çocuğu olan arkadaşlarımızın kendi çocuklarını da düşünerek, çok büyük bir rahatsızlık duyduklarını görüyoruz. Bu konuyu memleket meselesi olarak görüyorum. Bütün milletvekilleri ve bakanlıkların meselesi. Başta Aile ve Adalet Bakanlıkları olmak üzere. Bu konuyu uzunca bir süre takip edeceğiz… Savcının iddianamesini, Adalet ve Aile Bakanlıklarının ne yaptığını takip edeceğiz. Bu konu asla ve kata yumuşatılamaz. En ağır şekilde anne ve babanın evlendirildiği kişinin bir karar vererek, eminim aile çevresinde bu konuyu bilen insanların hepsinin ifadeye çağırılarak neden böyle bir şeye müsamaha gösterdiklerini, hukukun çerçevesinin örnek bir karar teşkil edecek şekilde zorlanarak, aile çevresi de dahil olmak üzere, birlikte bir hayatı idame ettirdikleri, cemaat kelimesini kullanmak istemiyorum ama orada da bu konuyu bilen kim varsa onlara da ulaşacak şekilde bu dava sürecinin yakından takip edilmesi gerekiyor.

"ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURALIM" ÖNERİSİ

Bu sadece fikir beyan edilecek, ne kadar üzüldüğümüzü söyleyeceğimiz bir konu değil. Uzun vadeli takip etmemiz gereken, hem dava süreci hem de neden böyle bir şey olmuş, hangi ortam ve şartlar bunların oluşmasına sebebiyet vermiş, bu konuya dair hepsini yapalım. Gerekirse bu konuda araştırma komisyonu kuralım. Çocukların istismarı ile alakalı TBMM daha geniş anlamda hangi sorumlulukları alabilir, nerede nasıl boşluklar var. Buna dair hepsini değerlendirelim."

MHP'Lİ BÜLBÜL'DEN "İDAM" ÇAĞRISI

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, "Bu suçu işleyenler hangi sınıf ve zümreye, hangi cemaate, ne olursa olsun, kim olursa olsun. İdam söz konusu olacaksa haklarında en ağır ceza ne gerekiyorsa yapılsın diye biz bunu defaatle söyledik. Burada bir kere daha tekrar ediyorum. Bu vicdanları yaralayan, topluma kan ağlatan çok acı şeyler bunlar" diyerek, hukuken gereğinin yapılmasını istedi.

'GAZİANTEPSPOR ÇOK İYİ, KESİN KÜME DÜŞER!' Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Şeriat ile ilgili paylaşımı olay olan Feyza Altun’a 9 ay hapis cezası
Sonraki Haber