Meclis yeniden şekilleniyor! 10 parti genel başkanı Meclis'te! İşte milletvekili seçilen parti genel başkanları...

Sandıkların yüzde 99'una yakını açılırken partilerin TBMM milletvekili dağılımları da netleşti. Kabine üyelerinden 16 isim vekil koltuğuna oturmaya hak kazanırken 10 partinin genel başkanı da TBMM’de yer alacak. İşte milletvekili seçilen parti genel başkanları...

Türkiye dün 13. cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Sandıkların neredeyse yüzde 99’una yakını açılırken partilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekili dağılımları da aşağı yukarı netleşti.

Anlık sayımı yapılan sandık sayısına göre AK Parti 266, CHP 168, Yeşil Sol Parti 62, MHP 51, İyi Parti 44, Yeniden Refah 5 ve TİP 4 milletvekili ile Meclis’te kendine yer buldu. Şimdiye kadar ise 10 parti genel başkanı TBMM'ye girmeye hak kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, AK Parti'den milletvekili seçildi.

İşte Meclis’e girmeye hak kazanan o isimler:

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!