MEB birleştirilmiş sınıflarda eğitimi neden başlatmıyor?

Koronavirüs salgını süresince ara verilen yüz yüze eğitim, yalnızca anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri için haftada 2 gün olarak başlatıldı. Ancak internet erişimi olmayan köylerde öğrenciler derslerini takip etmekte güçlük yaşıyor. Sayıları 125 bini bulan birleştirilmiş sınıfların neden açılmadığını soran uzmanlar, bu büyük soruna dikkat çekiyor.

Resmi rakamlara göre Türkiye'de köylerde 125 bini aşkın birleştirilmiş sınıf bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle geçilen uzaktan eğitim konusunda bu sınıflarda okuyan öğrenciler büyük sorunlarla karşılaşıyor.

TELAFİSİ İMKANSIZ SORUNLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Yüzbinlerce öğrenci interneti, bilgisarı ve tableti olmadığı için eğitimden mahrum kalıyor. Bu durum, eğitimde fırsat eşitliği bakımından da telafisi imkansız sorunlara yol açıyor.

Köylerde yaşayan bu çocuklar okula gidemedikleri gibi, uzaktan eğitim erişiminden de yoksun kalıyorlar.

BİR AN ÖNCE BİRLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİME BAŞLANMALI

Oysa bu çocuklar her gün köylerde oyun için bir araya geliyor. Pandemi döneminde bu çocukları köylerde eve hapsetmek mümkün olmadığı için birleştirilmiş eğitime bir an önce başlanması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ise bu konudaki ısrarlara direniyor.

SOSYAL MESAFE SORUN OLMAYACAK

Sınıf mevcutları 10 - 15 arasında değişen ve sosyal mesafeyi korumanın oldukça kolay olduğu birleştirilmiş sınıflarda eğitime bir türlü başlanmamasına eğitimciler de anlam veremiyor.

Bakanlığın yapılan bu ısrarlı çağrılara rağmen neden adım atmadığı sorusu kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Hamas'tan ateşkes açıklaması! BAYKAR'dan çalışanlarına büyük jest EuroLeague yönetimi kararını verdi, Fenerbahçe'ye faturayı kesti!
Sonraki Haber