Mayıs ayında öğrenciler tatile doyacak! Mayıs ayında okulların toplam 11 gün tatil olacağı açıklandı: Okulların tatil olacağı günler…

2022-2023 eğitim döneminin sona ermesine az bir zaman kaldı. Ancak Mayıs ayında yapılacak tatiller sayesinde öğrenciler bu ay hiç yorulmayacak. Mayıs ayında tam 11 gün tatil var. İşte detaylar…

2022-2023 eğitim dönemi 2022 Eylül ayı itibarıyla başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri; sömestr ve ara tatillerini tamamladı. Öğrenciler, Ramazan Bayramı’nın son iki günü hafta sonuna denk gelince ekstradan çok fazla tatil yapamadı.

Öğrenciler Haziran ayında okulların kapanmasıyla üç aylık uzun bir tatile girecek. Tatile çıkmadan önce karnelerini alan öğrenciler, ne denli başarılı olduğunu görecek. Haziran gelmeden Mayıs ayında da öğrencileri pek çok tatil bekliyor. Bu tatillerden ilki 1 Mayıs tarihinde oldu. Öğrenciler 1 Mayıs Pazartesi günü tatil yaptı. Hafta sonunun hemen arkasına gelen bu tatil ile öğrenciler, üç gün boyunca dinlendi.

MAYIS AYINDA TOPLAM 11 GÜN TATİL VAR

Mayıs ayında yapılacak toplam tatil sayısı 11 gün açıklandı. Öğrenciler, hafta sonu ile beraber toplam 11 gün tatil yapacak. İlk tatil 1 Mayıs tarihinde yapıldı. Bir sonraki tatil ise 15 Mayıs tarihinde olacak. 14 Mayıs tarihinde okullarda seçmenler oy kullanacak. Bu nedenle okulların tekrar eğitim-öğretime uygun hale getirilmesi için 15 Mayıs’ta bir gün tatil olacak. Böylece öğrenciler hafta sonu ile beraber toplam 3 gün tatil yapacak.

19 Mayıs da bir diğer tatil günü olacak. 19 Mayıs, resmi tatil olduğu için o tarihte okullar kapalı olacak. Yapılan bu tatiller ve hafta sonları ile beraber toplam tatil süresi 11 gün oluyor.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Okulların kapanacağı tarih 16 Haziran olarak açıklandı. Bu tarihte milyonlarca öğrenci karnelerini alacak. Pek çok öğrenci bir üst sınıfa geçerken bazı öğrenciler mezun olarak üniversite hayatına başlayacak.

2023-2024 eğitim yılının ise 11 Eylül 2023 tarihinde başlaması bekleniyor. Bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle Türkiye genelinde sömestr tatilleri uzun sürdü. Deprem bölgelerinde ise eğitim faaliyetleri ciddi anlamda aksadı.

Yozgat’ta son bir haftada 255 kişinin vücudundan kene çıkartıldı Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe!
Sonraki Haber