Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır?

Maydanoz bitkisi şifalı özellikleri ile çay yapımında da kullanılmaktadır. Birçok kişi maydanoz çayı nasıl yapılır merak ediyor. Maydanoz çayı yapımında püf noktalara buradan ulaşabilirsiniz.

Maydanoz, oldukça besleyici ve faydalı bir besindir. Kilo almaya sebep olmayan, aksine, sağlığa birçok faydası bulunan maydanoz, sadece salatalarda ve kahvaltılarda tüketilmiyor. Maydanoz çayı, maydanozu severek tüketenlerin denemesi gereken çayların başında geliyor. Bitki çaylarının çoğunun olduğu gibi maydanoz çayının da birden fazla yararı bulunuyor.

Maydanoz çayının yapılışı ve aşamaları şöyle sıralanabilir;

· Önce bir cezvenin içine ılık su koyun. Ardından suyu kaynatın.

· Orta büyüklükte bir kupa bardağında maydanoz çayı içmek istiyorsanız birkaç dal maydanoz yeterli olacaktır. Suya fazla gelecek kadar maydanoz kullanmamaya özen gösterin.

· Cezvedeki su kaynamaya yakın bir hale gelince maydanozu dallarından ayırmadan cezveye sığması için bükerek suyun içine koyun.

· Su kaynayana kadar birkaç dakika bekleyin. Ara vermeden yavaş yavaş suyu karıştırın.

· Su kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alın ve süzerek fincanınıza doldurun.

Maydanoz çayı gibi bitki çayları fazla yapıldığı ve bekletildiği zaman hem besleyici özelliğini kaybeder, hem de küflenebilir. Bu nedenle maydanoz çayını tek seferde fazla yapmak yerine sık sık ve azar azar yapmayı deneyebilirsiniz.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!