Matrah indirimi umutlandırdı! ÖTV matrah düzenlemesinin ikinci el pazarına etkisi: İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar düşecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sıfır otomobillere getirdiği ÖTV matrah düzenlenmesi ikinci el otomobil piyasasını da umutlandırdı. Peki matrah düzenlemesi, ikinci el otomobil pazarına ne gibi bir etkisi olacak. İkinci el pazarında fiyatlar düşecek mi? Otomobil almak için uygun bir zaman mı? İşte detaylar…

Merakla beklenen ÖTV matrah düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dün Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖTV MAHRAHLARI NASIL DEĞİŞTİ?

Yeni matrah düzenlemesiyle birlikte, en düşük ÖTV oranı için gerekli olan limit, 120 bin TL'den 184 bin TL'ye çıkarıldı. Yüzde 80 vergi uygulanan içten yanmalı motorlu araçlarda en yüksek sınır, 200 bin TL yerine 280 bin TL olarak belirlendi.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!