Matrah düzenlemesi nedir? Otomobil fiyatlarını düşürecek mi?

Otomobil piyasasındaki çip krizine eklenen enerji krizi otomobil fiyatlarını yükseltirken, vatandaşlarda ÖTV indirimi beklentisini oluşturdu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını açıklayarak, matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Peki matrah düzenlemesi nedir? Matrah düzenlemesi otomobil fiyatlarını düşürür mü? İşte matrah düzenlemesi hakkında tüm merak edilenler…

Dünya genelinde yaşanan çip krizi, dövizdeki artış ve araç bulunulurluğunun azalması sebebiyle araç fiyatları hızla arttı. Kasım ayı itibariyle 400 bin TL'nin altında araç neredeyse kalmadı.  

Bu sebepten otomobil alacaklar ve sektör ÖTV indirimi veya matrah düzenlemesi gibi konuları  bir süredir talep ediyordu. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den bir açıklama geldi. 

Peki, Matrah nedir? Matrah artırımı olacak mı? Otomobil fiyatları düşecek mi? İşte tüm merak edilenler...

Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları "Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı!