MasterChef mantolama nedir? Mantolama tekniği nasıl yapılır?

MasterChef mantolama nedir? MasterChef yarışmasında mantolama tekniği izleyenler tarafından araştırılıyor. Peki, MasterChef mantolama tekniği nasıl yapılır? İşte detaylar…

MasterChef yarışmasında sıkça duyulan tekniklerden birisi olan mantolama izleyenler tarafından en çok araştırılan hadiselerden birisi oldu. Şeflerin kullandıkları terimler ve yemek hazırlarken yaptıkları işlemler arasında yer alan mantolama tekniğinin nasıl yapıldığı merak konusu haline geldi. Peki, MasterChef mantolama tekniği nedir?

Mantolama, tavada pişirilen et ve deniz ürünü gibi malzemelerin tereyağı ile pişirilmesine denir.

Tavaya eklenen tereyağı eritilerek bir kaşık yardımıyla etin üzerine birkaç kez gezdirillir ve her yerinin kaplanması sağlanır, böylece et kurumadan benzersiz bir lezzete kavuşur.

MANTOLAMA TEKNİĞİ NASIL YAPILIR?

- Yapacağınız ürünün miktarına bağlı olarak bol miktarda tereyağını tavaya koyun. Tavaya koyduğunuz katı yağı direk ürünle buluşturma işlemi yapmayın. Tereyağı eridikten sonra elinize bir kaşık alın.

- Pişirdiğiniz etin üzerine bol bol dökülerek mantolama işlemini tamamlamış olursunuz.

- Mantolama etin dış yüzeyinin kurumadan güzelce pişirilmesini sağlamaktadır. Bu tereyağın içine ayrıca kekik, biberiye gibi aromatik otlar da ilave edilebiliyor.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber