Mansur Yavaş 28 dakikada temyizden neden vazgeçti?

CHP eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan "rüşvet" pazarlığı tartışmasında bugün kılıçlar iyice kınından çıktı. Bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aygün'ün konuşmasında dikkat çeken bir detay vardı. Şamil Tayyar'ın sosyal medyadan dikkat çektiği bu detaya göre Mansur Yavaş, mahkeme kararını temyiz ediyor, 28 dakika sonra da başvuruyu geri çekiyordu! Tayyar'a göre bunun tek yorumu var: "Rüşvet hesaba yatmadı"

Bugün kameralar karşısına geçen CHP eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile arasında geçen rüşvet pazarlığının detaylarını paylaştı.

Aygün'ün verdiği bilgiye göre Mimarlar Odası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açıldı, iş adamı Sinan Aygün de davaya Ankara Büyükşehir Belediyesi yanında müdahil oldu.

Dava 29 Kasım'da TMMOB lehine sonuçlandı. Aygün'ün inşaatlarının mühürlenmesine karar verildi. Aygün, kararın bir üst mahkemeye taşınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başvuru yapmasını bekliyordu. Ancak süre dolmak üzere olmasına rağmen bu gerçekleşmedi. 

Bu noktada Aygün, Mansur Yavaş ve ekibi ile bir görüşme yaptığını belirtti.

Aygün belediyede gerçekleşen görüşmede Yavaş ve ekibinin davayı kendilerine 25 milyon TL verilirse bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söylediklerini, paranın verilmemesi halinde ise ikiz kuleleri yıkmakla tehdit ettikerini ileri sürdü.

Aygün bu görüşmenin ardından, Yavaş'ın mahkeme kararını geçen hafta cuma günü saat 17.00'de istinaf başvurup temyiz ettiğini ancak kısa süre sonra da temyiz başvurusunu geri çektiğini belirtti. Aygün'ün 28 dakika içinde yaşanan bu hadiseyle ilgili yorumu ise "25 milyonu valizle mi götürecektim" sözleri oldu.

TAYYAR KRİTİK SORUYU SORDU KRİTİK CEVABI VERDİ

Sinan Aygün'ün açıklamasındaki bu detaya dikkat çeken Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, kritik soruyu soruyu şu sözlerle sordu: "-Mansur Yavaş, başvuru bitimine 3 dakika kala 16.57’de istinafa yaptığı temyiz başvurusunu, 28 dakika sonra 17.25’de neden çekti?"

Bir sonraki satırda eski CHP Milletvekilinin sözlerini "Aygün diyorki: -25 milyonu valizle mi götürecektim?" ifadesi ile paylaşan Tayyar, istinaftan başvurunun çekilme nedenine ilişkin olarak şu yorumu yapıyor:

"Anlaşılan rüşvet hesaba geçmemiş!"

Bahar dizisi bu akşam yayınlanacak mı? Açıklama geldi Devlet Bahçeli ile Özgür Özel arasındaki görüşme sona erdi! "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak"
Sonraki Haber