Lviv'e gitmek için 10 neden!

Tarih boyunca değişik olarak adlandırılan Lviv şehri 760 yıl önce 1266 yılında Lev ‘in oğlu Lviv Polonya, Avusturya – Macaristan ve Sovyetler Birliği tarafından işgal altında kalan şehirin Danilo Halytskyi tarafından kurulduğu bilinmektedir. İşte son dönemlerde turistlerin odak noktası haline gelen Lviv'e gitmeniz için 10 neden!

Tarihi Gizli Bir Hazine – Yeni Prag

Ukrayna Lviv Bir Çok Devletin Tarih Boyunca Sınırları içinde kalan Lviv, Tarihin Sayfalarına yerleşmiş Bir çok olayı barındırır. Mistik Atmosfere sahip şehir merkezi Binaları, Şehirleşme anlayışı ile orta Avrupa Ülkelerinin Turizm Merkezlerinden olan bir çok Şehriyle birlikte Gösterilmeye başlamıştır. Bu şehirlerden artı yanı ise daha ucuz bir turizmin kapısını açmasıdır. Yeni Prag olarak anılmaya başlayan şehir EURO 2012 Futbol maçlarında Almanya ve Danimarka gibi birçok ülkenin maçlarına ev sahipliği yapmıştır.
Prag, Krakow, Budapeşte gibi turzim merkezli şehirler gibi tarihi öneme sahip olan Lviv şehri yakın bir gelecekte adından daha da çok söz ettireceğe benziyor. 

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!