Liseler karne alacak mı? İlk, Orta ve Liselerde karne verilmeyecek mi?

Liseler karne alacak mı sorusu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika yüz yüze sınavların iptali açıklamasıyla gündeme geldi. İlkokul, Ortaokul ve Liselerde yüz yüze sınavların iptali sonraları karneler verilmeyecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yüz yüze sınavların iptalini açıklamasının ardından Liselerde ve diğer kademelerde karne verilmeyecek mi merak ediliyor. İşte o açıklama...

LİSELER KARNE ALACAK MI?

Bakan Selçuk, bu dönemde ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilere ilk dönem karne notlarının, derse katılım puanı ile verileceğini söyledi. Derslere katılım puanı, öğrencilerin yüz yüze eğitimdeki performansı ve uzaktan eğitimin yapıldığı EBA TV'de ders takibine göre belirlenecek.

LİSELERE İKİNCİ DÖNEM SINAVI

Lisede okuyan öğrenciler bu dönemde karne almayacak. Liselilerin ilk dönem karne notları, ikinci dönem yapılacak sınavlara göre belirlenecek.

KARNELER ELDEN VERİLECEK

Bakanlık, 22 Ocak'ta okullarda karne dağıtımı olacağını da açıkladı. Karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde hareketli dakikalar Trafiğe çıkacak olanlar dikkat! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İşte ilçe ilçe güzergahlar...
Sonraki Haber