KYK Geri Ödemesi Ne Zaman Başlar?

KYK öğrencilere burs ve kredi vermektedir. Peki, KYK geri ödemesi ne zaman başlar? KYK borcu nasıl ve nereden sorgulanır? KYK geri ödemesi detaylar yazımızda…

Kredi Yurtlar Kurumu ya da kısaca KYK, öğrencilerin barınma, burs ve kredi ihtiyaçlarını gideren bir kurumdur. Ön lisans, lisans ya da yüksek lisans öğrencileri öğrenim süreleri boyunca Kredi Yurtlar Kurumundan geri ödemeli kredi ya da burs alabilirler. Geri ödemeli kredi, burs başvurusunda bulunan tüm öğrencilere çıkarken geri ödemesiz burs her öğrenciye çıkmaz. Öğrencilerin birçoğu geri ödemeli KYK kredisi aldığı için KYK geri ödemesi can sıkıcı bir konu haline gelebilir. Öğrencilerin KYK borçlarının ödenmesi için çeşitli kolaylıklar sağlanır. KYK borcunun geri ödemesi mezuniyetten 2 yıl sonra çıkar.

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası Tel Aviv yönetimi harekete geçti! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! COVID-19 aşısıyla ilgili endişelendiren açıklama! Survivor All Star'da heyecan ve eğlence bir arada! O illerde kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat!