Küresel askeri harcamalar belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

Küresel askeri harcamalar, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın etkisiyle 2022'de yüzde 3,7 artarak 2,24 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Türkiye'nin de küresel askeri harcamalardaki konumu belli oldu.

Merkezi Stokholm'de bulunan bağımsız araştırma kuruluşu Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) verilerine göre, küresel askeri harcamalar, geçen yıl rekor seviyeye ulaşmasına karşın enflasyon nedeniyle yavaşlama gösterdi.

Küresel askeri harcamaların 2,24 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 2022'deki artışta, Avrupa'da askeri harcamalardaki yüzde 13'lük keskin büyüme etkili oldu.

Avrupa'nın 345 milyar dolarlık askeri harcamaları ilk kez, 1989'da soğuk savaşın bittiği dönemdeki harcamayı geçti. Avrupa'da Finlandiya'nın askeri harcamaları yüzde 36, Litvanya'nın yüzde 27, İsveç'in yüzde 12 ve Polonya'nın yüzde 11 arttı.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! İsrail'e bir darbe de oradan geldi O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal" İsmail Kartal yorumlara telefon açtırarak kendini övdürtüyormuş!