Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi 2023? Bayramda otobüs, Metrobüs, Metro, Marmaray bedava mı?

Müslüman alemi için en kutsal dönemler arasında yer alan Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Vatandaşlar sevdikleri kişilerin bayramını kutlamak için de sabırsızlanıyor. Bu çerçevede, Kurban Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merakla araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi 2023? Bayramda otobüs, Metrobüs, Metro, Marmaray bedava mı? Ayrıntılar haberimizde...

Kurban Bayramı, İslam dininde önemli bir dini bayramdır. Arapça'da "büyük bayram" anlamına gelen "Eid al-Adha" olarak da bilinir. Kurban Bayramı, İslam takvimine göre Zilhicce ayının 10. gününden başlayarak 4 gün süren bir bayramdır. 2023 Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala, bayram süresince toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı heyecanla araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi 2023? Bayramda otobüs, Metrobüs, Metro, Marmaray bedava mı? Detaylar haberimizde...

KURBAN BAYRAMI'NDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Kararı gereği, Kurban Bayramı'nı kapsayan 28 Haziran Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren başlayarak 1 Temmuz Cumartesi günü saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN gibi toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden de Kurban Bayramı süresince ücret alınmayacak.

Bu düzenlemeyle, Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşlar Başkentray, Marmaray, İZBAN gibi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Aynı şekilde, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu da ücretsiz olarak kullanılabilecek.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA BİLGİ

Kurban Bayramı, İbrahim peygamberin Allah'ın emriyle oğlu İsmail'i kurban etmek üzere hazırlandığı ancak Allah'ın İsmail yerine bir koç göndererek İbrahim'i sınavdan geçirdiği anlatılan bir olaya dayanır. Bu olay, İslam inancına göre Allah'a tam teslimiyetin ve sadakatin sembolüdür. Kurban Bayramı, bu olayın anısını canlı tutmak ve Müslümanların sadaka, paylaşma ve yardımlaşma ruhunu güçlendirmek amacıyla kutlanır.

Kurban Bayramı'nın en önemli ibadeti, Müslümanların kurban adakları yerine getirmesidir. Bu adak, kişinin maddi gücüne bağlı olarak bir koyun, keçi, sığır veya deve gibi hayvanlardan birinin kesilerek Allah'a sunulmasıdır. Kurban edilen hayvanın etinin bir kısmı fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, diğer kısmı ise aile fertleri ve komşular arasında paylaşılır.

Kurban Bayramı, aynı zamanda aile birliğini güçlendirme, yakınları ziyaret etme, dostlukları pekiştirme ve toplumda sevgi, saygı ve hoşgörüyü arttırma fırsatı sunar. Bayram süresince Müslümanlar, camilere giderek özel bayram namazlarını kılarlar, akraba ve dost ziyaretlerinde bulunurlar, bayramlaşır ve birlikte yemekler yerler.

Kurban Bayramı, İslam dünyasında büyük bir coşku ve sevinçle kutlanan önemli bir dini bayramdır. Ancak bayramın amacı sadece et kesmek değil, aynı zamanda inananların manevi duygularını pekiştirmek, paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak ve insanlar arasındaki sevgi ve yardımlaşmayı artırmaktır.

Fenerbahçe fırsatı kaçırdı, final four deplasmana kaldı! Sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor... Alanya hayır dedi, son anda geri geldi!
Sonraki Haber