Küba ve Karayipler'in en büyük kenti: Havana

Buraya gelmeden buranın tarihi ve kültürüyle ilgili kesinlikle bilgi edinilmeli. Aksi takdirde kirli yollar, bakımsız binalar ve yıkık dökük sokaklar arasında kendinizi ‘bu mu yani Havana?’ derken bulabilir, beklentilerinizin altında bir tatil geçirebilirsiniz. Havana ile ilgili bilgilere göz atalım.

Farklı tarihi dokuları içinde barındıran ve resmi dili İspanyolca olan bu ülke 1492 yılında Christopher Colombus’un İspanya’nın devamı olarak keşfedilmiş, kısa sürede önce İspanya’nın fethi sonra köle alımları gerçekleşmiştir. İspanyolların ülkedeki hakimiyeti ABD’nin askeri müdahalesiyle 1898 yılında biterken 1902’de bağımsızlığına kavuşan ülke bu kez de ABD’nin kontrolüne girmiş bu durum Castro iktidara gelinceye kadar ülkeye büyük yıkım ve yağma yaşatmıştır. Ancak Fidel Castro ile gelen huzur uzun sürmemiş, Castro hüküm giydirilmiş ve yeniden katı bir Batista dönemi başlamıştır. Castro bu tutsaklık döneminde Küba’yı sömürge haline getirenleri teşhir ederek savunmasını yapmış ve dürüst insanların yerinin cezaevi olduğunu, kendisini tarihin beraat ettireceğini söylemiştir. Fidel Castro’nun tutsaklık günleri bitince Che Guevara’nın da içinde bulunduğu bir gerilla topluluğu kurulup 1959’da bütün ülkenin bağımsızlığını ele geçirilmiş ve Castro 1960’da tüm gözler önünde ABD’den bağımsızlığını ‘Küba burada, Küba boyun eğmeyecek. Ya özgür vatan ya ölüm!’ diyerek duyurmuştur.


Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti! Wilfried Zaha'nın yeni takımı belli oldu! İşte Galatasaray'ın kazancı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi dünyanın en iyileri arasına girdi