KPSS tercihi nasıl yapılır? KPSS 2023 tercih kılavuzu!

KPSS tercih kılavuzu yayınlandı ve tercih tarihleri belirlendi. Bu çerçevede KPSS tercihi yapacak adaylar 'KPSS tercihi nasıl yapılır?' veya 'KPSS tercih kılavuzu 2023' gibi başlıkları aratıyor Peki KPSS tercihi nasıl yapılır? KPSS tercihleri ne zaman? KPSS 2023 tercih kılavuzu! İşte ayrıntılar...

Adaylar tercihlerini yapabilmek için Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri gereği, 18 Eylül 2022, 9 Ekim 2022 ve 6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2022-KPSS Lisans, 2022-KPSS Ön Lisans ve 2022-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmalıdır. Peki  KPSS tercihi nasıl yapılır? KPSS tercihleri ne zaman? KPSS 2023 tercih kılavuzu! İşte detaylar...

KPSS TERCİHİ NE ZAMAN?

Ortaöğretim, önlisans ve lisans KPSS tercihleri 6 Temmuz 2023 saat 10.00'dan itibaren başlayacak ve 13 Temmuz 2023 saat 23.59'a kadar devam edecek.

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri bireysel olarak gerçekleştirilecek ve adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle tercih yapabilecekler. Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Tercihler elektronik ortamda yapıldığından, adayların elden veya posta yoluyla tercih bildiriminde bulunmaları mümkün değildir.

Tercih işlemleri sırasında adaylar, KPSS tercih kılavuzunda belirtilen kadro ve pozisyonlardan istedikleri kadar tercih yapabilirler. Kılavuzda yer alan tercih kodlarına göre tercihlerini belirlemeleri gerekmektedir. Adaylar, tercihlerini dikkatli bir şekilde yaparken, mezun oldukları bölüm, ilgi alanları ve kariyer hedefleri gibi faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.

Ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanları tercih işlemlerinde kullanılacaktır. Adaylar, tercihlerini yaparken tercih ettikleri kadro veya pozisyonun puan türüne uygun puanlarını dikkate almalıdır.

KPSS tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlar hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için adaylar, kılavuzu dikkatlice incelemelidir. Kılavuzda, tercihlerin nasıl yapılacağı, tercih kodları, kadro bilgileri, başvuru şartları ve diğer önemli bilgiler yer almaktadır.

KPSS tercihleri, adayların kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli kadrolara yerleştirilmesini sağlayan önemli bir adımdır. Adaylar, tercihlerini dikkatKPSS tercih kılavuzu yayınlandı ve tercih tarihleri belirlendi. Ortaöğretim, önlisans ve lisans KPSS tercihleri 6 Temmuz 2023 saat 10.00'dan başlayarak 13 Temmuz 2023 saat 23.59'a kadar devam edecek.

KPSS tercihlerini yapabilmek için adayların, 18 Eylül 2022, 9 Ekim 2022 ve 6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2022-KPSS Lisans, 2022-KPSS Ön Lisans ve 2022-KPSS Ortaöğretim) birine katılmış ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

Tercih işlemleri bireysel olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesine giriş yaparak tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Elde veya posta yoluyla tercih bildiriminde bulunmak mümkün değildir.

Tercihler sırasında adaylar, tercih yapmak istedikleri kadro ve pozisyonları tercih kodlarına göre belirlemelidir. Adaylar istedikleri kadar tercih yapabilirler ancak tercihlerin sıralaması önemlidir. Yüksek sıralanan tercihler, adayın o kadro veya pozisyona yerleşme şansını artırır.

KPSS tercihlerinde kullanılacak olan puanlar ise ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanlarıdır. Adaylar tercihlerini yaparken tercih ettikleri kadro veya pozisyonun puan türüne uygun puanlarını dikkate almalıdır.

KPSS tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlar hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için adaylar kılavuzu incelemelidir. Kılavuzda, tercihlerin nasıl yapılacağı, başvuru şartları, istenen belgeler ve diğer önemli bilgiler yer almaktadır.

KPSS tercihleri, adayların kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli kadrolara yerleştirilmesini sağlayan önemli bir adımdır. Adaylar tercihlerini dikkatli bir şekilde yapmalı, mezun oldukları bölüm, ilgi alanları, kariyer hedefleri ve çalışma koşullarını göz önünde bulundurarak tercihlerini belirlemelidirler.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber