Kosova’ya giden Prof. Arslan aktardı: Vekalet savaşlarının bölgedeki durağı Sırbistan mücadelesidir!

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği yayında Balkanlardaki son durumu aktardı.

Balkanlardaki Sırbistan - Kosova gerilimi sonrası Kosova'ya giden Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan bölgedeki son gelişmeleri SuperHaber YouTube kanalında masaya yatırdı.

Soğuk Savaş sonrası Rusya’nın Balkanlardaki yayılmacı politikasını değerlendiren Arslan, ''Rusya’nın Balkanlar politikası Ukrayna krizini çağrıştırıyor. Vekalet savaşlarının Balkanlardaki durağı olacak yer Sırbistan mücadelesidir'' ifadeleriyle dikkat çekti.

Kosova - Sırbistan geriliminin perde arkasını aktaran Prof. Arslan, Rusya’nın Slavları tek bayrak altında birleştirme planından bahsederken, ''Rusların kafalarında büyük bir panslavizm ütopyası var'' sözlerini kullandı.

Rusların Balkanlardaki yayılmacı politikasına karşı ABD'nin tutumuna değinen Prof. Dr. Esat Arslan, ''Savunmaya herhangi bir bütçe ayırmayan Kosova, sırtını ABD’ye dayadı'' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamaları şu şekilde;

‘’RUSLARIN 2022’DEN İTİBAREN SÜRDÜRDÜĞÜ SAVAŞ, BALKANLARDAKİ YAYILMACI HEDEFLERİN YENİDEN CANLANDIRILMASINA OLANAK VERMİŞTİR. GELECEKTE BALKANLARDA EN ÖNEMLİ UNSUR UKRAYNA OLMAYABİLİR’’ 

‘’Rusların kafalarında büyük bir panslavizm ütopyası var. Slavların bir bayrak altında birleştirilmesini istiyorlar. Bu yayılmacı Rus düşünce sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu durum Ruslara öyle çok işlemiştir ki Panslavizm Rus devlet sistematiğinin bir parçasıdır. İçerisine işlemiştir. Slav milletleriyle arasında özel bir bağ vardır. Makedonya’da ve devamında Rusya’nın egemenliği görülüyor. Ortadoksluk sistemi de ayrılmaz bir parçasıdır. Etrafta büyük bir Putin var ki, onun resminin altında doğrudan bir meydan okuyan bir sistematik var. Bu sistematik, ‘’Kosova doğrudan Sırbistan’dır’’ diyor. Bunu bir başka söyleyen Aleksandar Vucic var. ‘’Ruslar Avrupa’da söz sahibi olmak için Balkanlarda söz sahibi olması gereklidir’’ diyor. Zorunlu olduğuna gönülden inanmışlardır. Panslavizm ütopyası Slavları sınır aşan bir birlik kurmaları gerektiğine inandırmıştır. Türk Boğazlarını kontrol etmeyi amaçlıyorlar. Soğuk Savaş sonrası Rusya yeniden yapılanmaya giderken Balkanlardan elini çekmemiştir. Rusya 2008’e Gürcistan’a müdahale etti. Ardından ABD ve Rus enerjisine bağımlı olan AB yeterince tepki koyamadı. 2014’de Kırım’ın işgali yapıldı. 24 Şubat 2022’den itibaren yürüttüğü Ukrayna’daki savaş Balkanlardaki yayılmacı hedeflerin yeniden canlandırmasına olanak vermiştir. Gelecekte Balkanlarda en önemli unsur Ukrayna olmayabilir. Kuzey’de Mitroviçe bölgesinde Ruslar iki defa yenilgi yaşadı. Biri Kreina Cumhuriyeti’ni Hırvatlar yerle bir etmişti. Plakalarında Sırp yazıyorlar. İkincisi de Sırp kimliği taşımaları. Kosova kimliğini her şeyiyle reddediyorlar. Otomobilde de Kosova kimliği yok.

‘’RUSYA’NIN BALKANLARA YÖNELİK POLİTİKASI UKRAYNA KRİZİNİ ÇAĞRIŞTIRIYOR’’

Osmanlı’nın Makedonya eyaleti 3 vilayetten meydana gelir. Biri başkent Selanik’tir. Diğeri Manastır. Üçüncüsü ise Kosova’dır. ABD iki yerde değil Kosova’da müthiş bir inşaat faaliyetlerini geliştirdi. Balkanların en büyük büstü Kosova’dadır. Bugün 550 yıl yönettiğimiz, Osmanlı’dan devraldığımız miras üzerinde özellikle Üsküp’deki ABD Büyükelçiliği Türk şehitliği üzerine bina kurulmuştur. Vietnam’da kaybolan ABD askerlerinin kemikleri için bütçeye koyan ABD Üsküp’deki Osmanlı şehitlerinin kemiklerini yok etmiştir. ABD Osmanlı’nın bu sahipsizliğini görerek oraya sahip olmuştur. Her şehit bizim varlığımız tapu senedidir. ABD orada Rusya’ya karşı olarak Avrupa’nın enerjisini sağlamaya çalışıyor. Yollar mükemmel olmuş. Rusya’ya karşı askeri kuvvet kaydırması için önce yollarını yapmıştır. ABD’nin gelmesiyle savunmaya herhangi bir para ayırmayan Kosova’da ciddi bir zenginlik olmuştur. Sırtını ABD’ye dayayan bir ülke. Kosova olayları bu perspektiften görülmelidir. Burası her an barut fıçısı içinde. Tipik olarak Ukrayna’ya benzeyen bir durum var. Bir taraftan Ruslar Balkanlardaki eski nüfusunu geri getirmeye çalışıyor. 1990’lı yıllarda yaşanan iç savaşta Rusya gereken müdahaleyi yapmadı. Ancak şimdi aktif bir rol oynuyor. ABD de aktif bir rol oynayacağını ortaya koydu. Kosova’nın bir diğer özelliği ise NATO’nun BM yerine kullanılmış olmasıdır. Rusya’nın Balkanlara yönelik politikası Ukrayna krizini çağrıştırıyor. Vekalet savaşlarının Balkanlardaki durağı olacak yer Kosova’daki Sırbistan mücadelesidir. Büyük güçlerin Balkanlardaki siyasi mücadelesinde bakışlarımızı Kosova’ya çevirmeliyiz.

‘’RUSYA, SURİYE OPERASYONUNA YEŞİL IŞIK YAKMAYA BAŞLAMIŞTIR’’

Rusya Türkiye’ye dönüp dönüp ‘Şam ile bu işi halledersin’ diyor. Ancak bugünün Şam rejimi ikili oynuyor. Bir anda PKK’nın Suriye uzantısı YPG/PYD bayrakları rejim bayrakları ile yer değiştiriyor. Biz bölgede fiilen özerklik durumunun bitirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Rusya Soçi zirvesinden sonra biraz daha Türkiye’nin Suriye operasyonuna sarı ışıktan yeşil ışığa geçmiştir. Türkiye - Rusya ilişkilerindeki dostluk ve düşmanlık arasındaki gri yol yavaş yavaş aydınlanmıştır. Türkiye’de de karşılığı vardır. Artık özellikle Putin ve Erdoğan’ın özellikle de Soçi görüşmelerinde çıkan ve ‘Türkiye’ye Avrupa’nın teşekkür etmesi lazımdır’ diyerek TSK ve Cumhurbaşkanı’nın eli boş dönmemiştir. Bu harekatın mutlaka yapılması gerekiyor. Güvenlikli bölgenin tesis edilmesi, ABD’nin Fırat’ın batısından doğusuna gönderilmesi ve bölgedeki terör örgütlerinin ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Bütün olay Rusya’nın bu olaylar için Türkiye’ye hava sahasını açması kalmıştır. İrani bölgelere Türkiye herhangi bir müdahalede bulunmayacak, etrafından dolaşacaktır. Türkiye Suriye Milli Ordusu ile bu harekatı yapacaktır.‘’

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var... CIA VE MI6 SAHTE ‘SOLCULARI’ NASIL BESLEDİ? Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bot battı: 15 ölü Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk... Dubai'de çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu! "İsrail toplumu beyni yıkanmış ve kör bir halde!"