KOSGEB e-Tebligat nedir? PTT UETS ne demek, nasıl kayıt olunur?

KOSGEB’den destek alan kobilere yönelik bir son dakika e-Tebligat uyarısı yapıldı. Kobilerin bir an öncesinde UETS sistemine kayıt olmalarının gerekliliğinden söz edildi. Peki, e-Tebligat nedir? PTT UETS ne demek, nasıl kayıt olunur?

KOSGEB’den kobilere yapılan son dakika e-Tebligat uyarısında nazı noktalara dikkat çekildi. Bundan sonraki süreç zarfında KOSGEB resmi tebligatlarının PTT UETS üzerinden yapılacağı kaydedildi. Bunun için son gün olan 1 Şubat tarihine kadar KOSGEB kobilerinin UETS’ye bilgilerini kaydetmeleri gerekiyordu.

PTT UETS Nedir?

7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun değiştirilen 7/a maddesi ile 6.12.2018 tarihinde yayımlanan 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla PTT A.Ş tarafından kurulan, işletilen ve güvenliği sağlanan sisteme UETS adı veriliyor.

E-Tebligat Nedir?

Tebligat Kanununda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkar edilemez bir şekilde UETS yoluyla alıcılarına iletilmesine e-Tebligat deniliyor.

E-tebligat adresi almak için: https://basvuru.etebligat.gov.tr/

E-tebligat hakkında detaylı bilgi için: https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Posta/UETS.aspx

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber