Korku filmleri kilo verdirir mi?

Yakılan kalori miktarı, filmin kurgusuna göre değişiklik gösteriyor

Londra Westminster Üniversitesinin yaptığı araştırmalarla ortaya çıkan korku filmleri ile kilo verme arasındaki ilişki, filmin kurgusuna göre yakılan kalorinin değiştiğini bize söylüyor. Yine bu araştırmaya göre ani korku yaşatan filmler, durağan bir korku seviyesiyle devam eden filmlere nazaran daha fazla kalori yaktırıyor.

Bu araştırmada görev alan Dr. Richard Mackenzie’a göre, bu iki değişken arasında bir korelasyon var. Dr. Richard Mackenzie, nabzın hızlandıkça vücuda pompalanan kanın arttığını belirtirken, bunun da vücutta oluşan adrenalin miktarını yükselttiğini belirtiyor ve ekliyor; oluşan adrenalin, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakılmasını sağlıyor.”

Üniversitenin 10 farklı korku filmi üzerinde yaptığı incelemeyle ortaya çıkan bu sonuçla birlikte hangi filmlerin daha fazla kalori yaktırdığı da açıklandı.

Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti! Wilfried Zaha'nın yeni takımı belli oldu! İşte Galatasaray'ın kazancı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi dünyanın en iyileri arasına girdi Demet Akalın'dan Hande Erçel'i kızdıracak yorum