Kocaeli'nde restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Roma köprüsü, yeni görüntüsüyle alay konusu oldu.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan tarihi Roma köprüsü, asıl adıyla Kutluca köprüsü 2 bin yıllık tarihiyle ayakta duruyor. Antik Roma dönemine dayanan Taşköprü, restorasyon çalışmaları sonrasında alay konusu oldu. Eski halini andırmayan bu görüntüler, köprünün eski halini bilen vatandaşlar tarafından tepki aldı.

 Taşköprü yada Kutluca Köprüsü diye anılan tarihi Roma Köprüsü, düzgün kesme blok taşlar ile inşa edilmiş ve yaklaşık 25 metre uzunluğundadır. 1940 yılında Kocaeli’de araştırma yapan Alman Karl Dörner Kutluca Köprüsü’nün mimari özelliklerine bakarak köprünün İmparator CLADİUS Dönemi'nde inşa edildiğini belirtiyor. 7 gözlü ve 5 kemerli olan köprü yöresel kesme taş malzeme kullanılarak yapılmış. Milattan sonra birinci yüzyılda inşa edilmiş olan köprünün duvar işçiliği ve kemer tekniği dikkat çekmektedir.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!