Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi? 27 Aralık Kocaeli'de okullar kar tatili mi? Lise, üniversite ve ilkokullar tatil mi?

Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi? Kocaeli'de dün başlayan kar yağışının etkisi devam ediyor. Bazı yerlerde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşması sonrası ise yarın okulların tatil olup olmayacağı merak edilmeye başlandı. Peki Kocaeli'de yarın okullar tatil mi? 27 Aralık'ta okullar tatil olacak mı? Detaylar haberimizde...

Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi? Son dakika kar haberleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bugün pek çok ilde okullar tatil edildi. Kocaeli'nde ise kar yağışı etkisini gösteriyor. Yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı Kocaeli'nin bazı bölgelerinde 20 cm ulaştı. Peki Kocaeli'nde yarın okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

İzmit ilçesindeki Umuttepe, Körfez ilçesindeki İlimtepe, Karamürsel ve Gölcük'ün yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı.

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, İzmit ilçesi Umuttepe mevkisindeki kent ormanına gelerek burada kar topu oynadı, kardan adam yaptı.

Eşi ve oğlu ile kent ormanına gelen vatandaşlardan Tuğrul Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağçeşme Mahallesi'nde ikamet ettiklerini, mevsimin ilk karını kaçırmak istemediklerini söyledi.

Bir daha bu şekilde kar yağmayacağını düşünerek eşi ve 1 yaşındaki oğluyla kent ormanına geldiklerini ifade eden Gür, kent ormanın kar yağdığında çok güzel manzaralar oluşturduğunu kaydetti.

Gür, karda oynadıklarını dile getirerek, oğlu Alpaslan'ın ilk kez kar gördüğü için biraz korktuğunu bildirdi.

Çocuklarıyla kar topu oynamaya gelen Canan Gürdal da ikamet ettikleri mahalleye kar yağmadığı için iki çocuğuyla kent ormanına geldiklerini anlatarak, burada kar topu oynayıp kardan adam yaptıklarını belirtti.

Gürdal, çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Jandarma ve polis ekipleri, güzergahlarda sürücüleri buzlanmaya karşı uyarırken, lastik ve zincir denetimini arttırdı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri de tuzlama ve kar küreme çalışması gerçekleştiriyor.

Kar tatili ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak herhangi bir açıklama gelirse sitemizde olacak.

KOCAELİ

Kocaeli, Türkiye'nin bir ilidir. Türkiye'nin en kalabalık onuncu ilidir Türkiye'nin en büyük sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. İstanbul ve Bursa ilinden sonra Marmara Bölgesi'nin üçüncü en büyük ilidir. 2018 itibarıyla 1.883.270 kişilik nüfusa sahiptir. Adını 1320 yılında İzmit yöresini fetheden Akça Koca'dan almaktadır. İstanbul, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Yalova illeriyle komşudur.

Kocaeli ili, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde, 29° 22'—30° 21' doğu boylamı, 40° 31'—41° 13' kuzey enlemi arasında yer alır. Doğu ve güneydoğusunda Sakarya, güneyinde Bursa illeri, batısında Yalova ili, İzmit Körfezi, Marmara Denizi ve İstanbul ili, kuzeyde de Karadeniz'le çevrilidir. İl merkezi İzmit'in doğusundan geçen 30° doğu boylamı Türkiye saati için esas kabul edilir. Kocaeli ilinin yüzölçümü 3.505 km²'dir. Asya ile Avrupa'yı birleştiren önemli bir yol kavşağında bulunmakta­dır. Doğal bir liman olan İzmit Körfezi işlek bir deniz yoludur. İlin kuzeybatı yüzündeki İstanbul il sınırı, Darıca ile İstanbul arasında akan Kemiklidere'nin doğusundan geçer. Güneybatıda İstanbul-Kocaeli sınırı İzmit Körfezi'nin karşı kıyısında Yalova topraklarıyla son bulur. Bursa sınırını Samanlı Dağları'nın tepelerinden geçen hat oluşturmaktadır.

OVALAR VE PLATOLAR

İlde çok sayıda küçük dere vadisi vardır. Ovalar genellikle akarsuların yığıntılarıyla oluşmuş küçük alüvyal düzlükler niteliğindedir. Karadeniz'e dökülen akarsuların oluşturduğu vadiler, Kocaeli Yarımadası'nın yeni bir biçim almasına yol açan tektonik hareketlerin öncesinde ortaya çıkmış, buna karşılık Marmara Denizi'ne dökülen akarsu vadileri bu hareketlerin sonrasındadır.

Kocaeli Yarımadası'nın bugünkü biçimi, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü gibi tektonik çöküntüler, Karadeniz gibi çanaklaşmalar ve deniz yüzeyindeki değişmelerle belirlenmiş yarımadanın kıyı kesimlerinde denize taraçalar oluşmuştur. Bu arada akarsuların aşağı çığırlarında da genişleyen alüvyal dolgu tabakalar ve kıyı birikim kuşakları oluşmuştur. Daha önce de belirtildiği gibi yarımadadaki su bölümü çizgisi, İzmit Körfezi'ne çok yakın bir kesimden geçmektedir.

COĞRAFİ YAPI

İl topraklarından kaynaklanan suların bir bölümü Ka­radeniz'e, bir bölümü de Marmara Denizi'ne ulaşır. Kocaeli Yarımadasında uzanan dağların sırtı İzmit Körfezi ve Mar­mara'ya daha yakın olduğundan Karadeniz'e dökülen akar­sular daha uzundur. Gebze'nin Tepecik mahallesi yakınlarından doğan 71 km uzunluğundaki Riva (Çayağzı) Deresi İstanbul Boğazı giri­şinin doğusunda Karadeniz'e dökülür. Ağva Deresi de denen Göksu Deresi Karayakuplu mahallesi yakınlarından çıkar ve Ağva'da Karadeniz'e ulaşır. Yine Karadeniz'e dökülen Yulaflı Deresi'nin uzunluğu 43 km'dir. Üzerinde İstanbul kentine su sağlayan Darlık Barajı bulunan Darlık Deresi de il toprak larından doğar. Denizli mahallesinden doğup Karadeniz'e dö­külen Kocadere'nin uzunluğu 50 km'dir. İl topraklarından doğup, il sınırları içinde Karadeniz'e dökülen başlıca akarsu Kandıra ilçesindeki Sansu'dur. Sakarya Nehri'ne Karadeniz'e dökülmeden önce katılan son akarsu olan Kaynarca Deresi de Kandıra ilçesinden doğar. Samanlı Dağları'ndan doğan Kirazdere İzmit kentinde körfeze dökülür. Bu dere üzerindeki Kirazdere Barajı'nın yapımı 1997'de tamamlanmıştır. Gebze ilçesindeki Dilovası Deresi'nin uzunluğu 12 km'dir. Pelitli kö­yünün güneyinden ve Tavşanlı mahallesinün kuzeyinden geçerek İzmit Körfezi'ne dökülür. 542 km burhan dereside vardır.

ANKARA

Ankara Valisi Vasip Şahin, kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklentisi nedeniyle kentte 26 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

Ankara'da gece boyunca etkisini sürdüren ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı sonrası başkentteki birçok üniversite de eğitime ara verme kararı aldı.

Üniversitelerin sosyal medya hesapları ve internet sitelerinden yapılan duyurulara göre, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesinin Beytepe yerleşkesinde eğitime bir süreyle ara verildiği belirtildi.

Yüksek İhtisas Üniversitesi de Bağlum yerleşkesinde eğitime bir gün ara verildiğini duyururken, Balgat yerleşkesinde ise ders ve sınav programlarında değişiklik olmadığını açıkladı.

Bilkent Üniversitesi ise sabah derslerinin ve sınavların saat 12.30'a kadar iptal edildiğini, öğleden sonraki derslerin durumunun ise sabah saatlerinde yapılacak değerlendirmeden sonra ilan edileceğini bildirdi.

Zuhal Topal'ın kızı Lina büyüdü! Annesinin boyuna yetişti... ABD'den Gazze açıklaması: İsrail savunmasız bırakılmıyor! Emine Erdoğan Nijerya ziyaretinden kareler paylaştı!
Sonraki Haber