Koç Holding, 6,76 milyar TL'lik Yapı Kredi hissesi sattı

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası sermayesinin 6,76 milyar liralık kısmını borsa dışındaki kurumsal yatırımcılara satışını gerçekleştirdi. Bu satış Yapı Kredi sermayesinin 6.81'lik kısmına tekabül ediyor.

Yapı Kredi, geçen hafta açıklanan verilere göre 2023'ün ilk 6 ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.7 artarak 24.1 milyar liraya çıkardı. Bankanın aktif büyüklüğü ise 1.5 trilyon liraya ulaştı.

Koç Holding portföyündeki 575 milyon adet Yapı ve Kredi Bankası hissesini “hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle” satışını gerçekleştirdi.

Koç Holding (#KCHOL)  portföyündeki 575 milyon adet Yapı ve Kredi Bankası (#YKBNK) hissesini “hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle” sattı.

Yabancı yatırımcılara yönelik olan ve Yapı Kredi’nin yüzde 6.81’ine denk gelen satışı Citigroup, JP Morgan ve Merrill Lynch tarafından organize edildi.

Koç Holding, Yapı Kredi hisselerini 11.75 TL’den satarak toplamda 6.756.250.000  TL nakit girdisi sağladı.

HALKA AÇIKLIK ORANI YÜZDE 38.83'E YÜKSELDİ

Satış sonrası Koç Holding’in Yapı Kredi’deki doğrudan hisse payı yüzde 27.02’den yüzde 20.22’ye indi. Koç Holding, bağlı ortaklığı Koç Finansal Hizmetler kanalıyla Yapı Kredi’nin yüzde 40.95 hissesine de sahip. Böylece satış sonrası Koç Topluluğu’nun Yapı Kredi’deki hisse payı yüzde 61.17 olurken, bankanın halka açıklık oranı da yüzde 38.83 seviyesine yükseldi.

KOÇ HOLDİNG'DEN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELER KULLANILDI

"Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ("Banka") sermayesinin %27,02'sine tekabül eden ve sahibi olduğumuz toplam 2.282.666.574 TL nominal değerli payların 575.000.000 TL nominal değere kadar olan kısmının ("Paylar") (çıkarılmış sermayeye oranı %6,81), hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile borsa dışında kurumsal yatırımcılara satış işlemi ("İşlem") kapsamında Citigroup Global Markets Limited, J.P. Morgan Securities plc ve Merrill Lynch International müşterek koordinatör ve talep toplayıcılar (Joint Global Coordinators and Joint Bookrunners, "Müşterek Koordinatör ve Talep Toplayıcılar") olarak yetkilendirilmiş ve satış süreci bugün başlamıştır.

Satılacak pay adedi ve satış fiyatı gibi İşlem'e ilişkin nihai şartlar, hızlandırılmış talep toplama süreci sonucunda belirlenecektir. Hızlandırılmış talep toplama sürecinin tamamlandığı ve satış sonuçları ayrıca açıklanacaktır.

Şirketimizin portföy optimizasyonu amacıyla gerçekleştirilmesi öngörülen İşlem'in Banka paylarının likiditesi ve halka açıklık oranını artırması beklenmektedir.

İşlem kapsamında, Paylar'ın tamamının satılması halinde, Banka'daki doğrudan pay sahipliğimizin %20,22 olması ve Banka'nın halka açıklık oranının %38,82'a yükselmesi beklenmektedir. Böylece, Koç Holding A.Ş. ("Koç Holding") ve halihazırda Banka'nın %40,95 payına sahip bağlı ortaklığı Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin Banka'daki toplam paylarının %61,17 olması beklenmekte olup, Koç Topluluğu Banka'nın ana hissedarı olmaya devam edecektir. 

Ortaklığımız ve Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin İşlem sonrasında sahibi olacakları Banka payları için, birtakım mutat istisnalar ve Müşterek Koordinatör ve Talep Toplayıcılar'ın izni ile gerçekleştirilecekler hariç olmak kaydıyla, İşlemin tamamlanmasını takip eden 90 günlük süre için satmama taahhüdü verilmiştir."

Vali Sezer'den Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açıklaması Kamyonet öğrencilerin arasına daldı: 29 yaralı Sakla Beni final bölümü ile ekranlara geliyor...
Sonraki Haber