Kızlık zarı dikimi nedir? Geçici kızlık zarı dikimi nasıl yapılır? Kızlık zarı dikimi muayenede anlaşılır mı?

Kızlık zarı dikimi anlaşılır mı? Kızlık zarı dikimi nedir, nasıl yapılır vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Geçici kızlık zarı dikimi genelde lokal anestezi altında yapılan bir operasyondur. Bekaretini kaybetmiş kadınların tekrar kanama olması açısından yaptırdıkları bir ameliyattır. Peki kızlık zarı dikimi nasıl yapılır, Muayenede anlaşılır mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kızlık zarı dikimi muayenede anlaşılır mı? Bekaretini kaybetmiş kadınların tekrar kanama olması açısından yaptırdıkları operasyona verilen isim olan kızlık zarı dikimi, genelde lokal anestezi altında yapılan bir operasyondur. İstenmedik veya arzu dışı cinsel ilişkilerden sonra oluşan pişmanlık ve üzüntüler hastaların en sık jinekolog hekimlere başvurma sebebidir. Hatta bu nedenle yaşadığı depresyondan ötürü terapi alan pek çok danışan, terapistleri tarafından kızlık zarı dikimi amacıyla jinekologlara yönlendirilmektedir. Peki Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...


KIZLIK ZARININ BOZULDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Kızlık zarının bozup bozulmadığı basit bir jinekolojik muayene ile anlaşılabilmektedir. Bu özel muayeneye “kızlık zarı muayenesi” veya “bekaret kontrolü”, “bekaret muayenesi” gibi değişik isimler verilmektedir.

KIZLIK ZARI MUAYENESİ NASIL YAPILIR?

Kızlık zarı muayenesi, kızlık zarı ile ilgili şüpheler ve adli vakalarda oldukça önem taşımaktadır. Son derece ağrısız olan ve bir dakikadan daha az süren kızlık zarı muayenesi sırasında dış ve iç dudaklar tutulup yana çekilmekte, kızlık zarının anatomik bütünlüğünün tam olup olmadığı incelenmektedir. Kızlık zarı muayenesi ile hastanın anatomikman bakire olup olmadığı ve kızlık zarı çeşidi rapor edilmektedir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ NASIL YAPILIR?

Kızlık zarının dikimi, yani ‘bekaret tamiri’ olarak ifade edilen cerrahi operasyonlarda yapılan işlem vajina içine uygulanan değişik cerrahi tekniklerle ilk cinsel birleşmenin taklit edilmesi yani kanamanın az veya çok gelmesinin sağlanmasıdır. Bu nedenle kızlık zarı dikimi geçirmiş bir kişi bir jinekolog tarafından jinekolojik bir muayeneden geçerse önceden böyle bir operasyonu geçirdiği anlaşılabilmektedir.

“Bekaret tamiri” veya “bekaret onarımı” olarak da bilinen kızlık zarı onarımı işleminin Latince’deki karşılığı “hymenoplasty (himenoplasti)” veya “hymenoraphy (himenorafi)” olarak geçmektedir.

Himenoplasti ameliyatları dünyanın pek çok ülkesinde çok değişik amaçlarla yapılmakta ve vajina estetiği operasyonları arasında yer almaktadır.

KIZLIK ZARI DİKİMİ NE ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR?

Kızlık zarı dikimi veya tamiri en sık olarak iki şekilde yapılmaktadır: Uzun süreli (kalıcı dikim) ve Kısa süreli onarımlar (Geçici dikim).

Uzun süreli onarımlar şu an için evlilik düşüncesi olmayan veya çok uzun bir süre sonrasında evliliği düşünecek olan kişilerde yapılmaktadır. Kısa süreli onarımlar ise evliliği (veya cinselliği) en çok bir hafta içinde gerçekleşecek kişilere uygulanmaktadır.

Kısa ve uzun süreli kızlık zarı onarımlarında uygulanılan teknikler birbirinden tamamen farklıdır. Uzun vadeli kızlık zarı onarımları flep operasyonları, mikrocerrahi ile primer onarım ve vajina daraltma ile primer onarım şekillerinde olabilir.

İlişkiden sonra erken dönemde kızlık zarı onarımı, tamiri nedir?
Kızlık zarı yırtığı ile erken dönemde (ilk 48 saat içinde) jinekoloğa başvuran hastalara eğer kızlık zarı yapısı da uygun ise mikrocerrahi tekniği onarım işlemi uygulanabilir. Bu durumda yırtık olan kızlık zarı kenarları uç uca getirilerek dikilmektedir. Başarı şansı jinekolog hekimin deneyimine bağlı olduğu kadar vajina içinde enfeksiyon varlığı ile de ilişkilidir.

Vajina içinde enfeksiyona sahip bayanlarda kızlık zarına atılan dikişler enfeksiyon kapabilmekte ve böylelikle operasyonun başarı şansı düşmektedir.

Kısa süreli kızlık zarı onarımı ne zaman yapılmaktadır?
Kısa süreli dikimler daha çok evlilik tarihi belli olan ve kısa bir zaman diliminde evlenecek olan bayanlar için uygundur. Kısa süreli dikimler evlenmeden (veya cinsel ilişkiden) bir hafta öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Yani, evlenmeden 7 gün öncesi ile bir gün öncesi süre zarfı aralığında yapılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

Kısa süreli kızlık dikimi, onarım operasyonunun cinsel ilişkiden 7 günden daha önce yapılması ise önerilmez. Çünkü bu durumda başarı şansı düşmektedir.

Kısa süreli kızlık zarı dikimi nasıl yapılmaktadır?
Kısa süreli dikimde vajina içine atılan dikişler ile vajina ağzı daraltılmakta ve bu şekilde ilişki ile birlikte kanamanın gelmesi sağlanmaktadır. İşlem genellikle lokal anestezi eşliğinde yani bölgesel uyuşturma ile yapılmakta ve ortalama olarak 5-10 dakikalık bir süreyi kapsamaktadır.

Kısa süreli kızlık zarı dikimi ağrılı bir işlem midir?
Hayır. İşlem sırasında hastalar hiçbir ağrı duymazlar ve operasyon sonrasında normal hayatlarına rahatlıkla devam edebilirler. Hafif bir ağrı ve gerginlik hissinin olması ise normaldir.

Kaynak: Okan Hastanesi

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber