Kışın neden daha çok hasta oluruz? Bağışıklığı güçlendirmenin yolları...

Kış ayları ile birlikte dondurucu soğuklar da kapımızı çaldı. Geçtiğimiz ayla birlikte artmaya başlayan grip benzeri hastalıklara çözüm, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Çakmak Sancar'dan geldi. Sancar önerilerinde bağışıklık sisteminin önemini vurguladı.

Kapalı ortamlara daha çok ihtiyaç duyulan kış aylarında, virüslerin soğuk havada canlı ve aktif olması bağışıklık sisteminin daha fazla düşmesine sebebiyet veriyor. “Bağışıklığı düşüren durum soğuk havanın kendisi değildir." İfadelerini kullanan Esenyurt Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Çakmak Sancar, "Bağışıklık düştüğünde kişi kendini öncelikle çok yorgun hisseder. Bununla birlikte soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülür. Bir de uçuk gibi reaksiyonlarla sıklıkla karşılaşılır” dedi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin biletleri satışa çıktı! Bugün kimin maçı var? 15 Haziran 2024 maç programı! Şans Topu sonuçları 12 Haziran 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Hamit Altıntop: Tarih yazabilecek bir potansiyel kesinlikle var! On Numara 14 Haziran 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şüpheli araç paniği! Kimliği belli oldu