Kışın neden daha çok hasta oluruz? Bağışıklığı güçlendirmenin yolları...

Kış ayları ile birlikte dondurucu soğuklar da kapımızı çaldı. Geçtiğimiz ayla birlikte artmaya başlayan grip benzeri hastalıklara çözüm, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Çakmak Sancar'dan geldi. Sancar önerilerinde bağışıklık sisteminin önemini vurguladı.

Kapalı ortamlara daha çok ihtiyaç duyulan kış aylarında, virüslerin soğuk havada canlı ve aktif olması bağışıklık sisteminin daha fazla düşmesine sebebiyet veriyor. “Bağışıklığı düşüren durum soğuk havanın kendisi değildir." İfadelerini kullanan Esenyurt Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Çakmak Sancar, "Bağışıklık düştüğünde kişi kendini öncelikle çok yorgun hisseder. Bununla birlikte soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülür. Bir de uçuk gibi reaksiyonlarla sıklıkla karşılaşılır” dedi.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi! En büyük katkı Fenerbahçe'den