Neolitik Çağ’dan günümüze! Kırıkkale’de gezilecek yerler ve yöresel lezzetler listesi

Kırıkkale, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan, 1989 yılında Ankara’dan ayrılarak şehir olmuş bir ilimizdir. Kızılırmak ve Böhre Dağı’nı içinde barındıran şehir, Anadolu’daki Türk İslam yapılaşmalarının ana merkezlerinden biridir. Araştırmalar sonucu bulunan 21 tane höyüğün neolitik çağa ait olduğu düşünülen Kırıkkale’de gezilecek yerleri ve yöresel lezzetleri haberimizde listeledik.

Kırıkkale’de 1991 yılında Japon bilim heyetinin araştırmaları sonucunda 21 tane höyüğe rastlanmıştır. Bu höyüklerin ise Neolitik Çağ’dan kalma olduğu düşünülmektedir. Şehrin sınırları içerisinde bulunan Böhrek Dağı ve çevresi, Anadolu'daki Türk İslam yapılaşmalarının ana merkezlerinden biridir. Malazgirt Muharebesi ile Türklerin eline geçen şehir, Haçlı Seferleri ile Bizans İmparatorluğu'nun egemenliği altına girmiştir. 12.yy ile birlikte Anadolu Selçuk Devleti Kırıkkale'yi ele geçirmiş ve hakimiyet kurmuştur. Tarihi Neolitik Çağ’a dayanan Kırıkkale’de gezilecek yerleri ve yöresel lezzetleri haberimizde listeledik.

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım düğün hazırlıklarına başladı! Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? Cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan'ın son hali şaşkınlık yarattı Türkiye'de yılın en iyi işverenleri belli oldu... 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte o kararlar...