Kılıçdaroğlu’nun Uğur Dündar’ı hedef alan mektubunu aslında kim yazdı?

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta başında Uğur Dündar’ı hedef alan bir açık mektup yazıp X hesabından paylaşmış ve mektup büyük gürültü koparmıştı. O mektubu aslında kimin kaleme aldığı, satır aralarında gizli.

Kemal Kılıçdaroğlu, X hesabından yayınladığı ve gazeteci, televizyoncu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’a seslenen satırlarında Dündar’ın geçmişte yaptığı bazı haberlere atıf yaparak "Fildişi kulelerinin tepesindeki konforlu alanını inşa edebilmek için büyük "fedakarlıklar" yapan, andıçların Uğur Dündar'ı… Sizin çarkınız yine "şanlı şanlı" döner Uğur Bey…’ ifadelerini kullanmıştı.


Bilindiği gibi Uğur Dündar seçim sürecinde ve sonrasında her fırsatta Kılıçdaroğlu’nu hedef almış, İmamoğlu-Mansur Yavaş’ın önünü tıkamakla suçlamıştı.

CHP eski genel başkanı, iki tweetlik paylaşımında ‘Şahsıma dilediğiniz kadar saldırabilirsiniz ama kardeşliğimizi dinamitlemenize müsaade etmem’ ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun mektubunda Uğur Dündar’ın gazetecilik geçmişini sorgulayan ifadelere yer vermesi, 28 Şubat döneminde askeri cuntadan yana tavır alan duruşuna, hatta dönekliğine vurgu yapması, ‘Sizin çarkınız yine "şanlı şanlı" döner Uğur Bey’ şeklinde kurduğu cümleler dikkat çekiciydi.

Kemal Bey’in siyaset tarzına ve üslubuna hayli yabancı duran cümlelerdi bunlar.
Kılıçdaroğlu’nu yakından tanıyanlar da bu ifadelere çok şaşırdı.


Konuya dikkatle bakınca bu satırların kendisine ait olmadığı net anlaşılıyor.
Peki bu mektubun arkasında aslında kim var?


Superhaber’in editöryal görüşüne göre fotoğraf çok net.


Bu mektubu kaleme alan, eski gazeteci, Kemal Bey’in en yakınlarında duran ve medya aklını şekillendiren Tuncay Özkan’dan başkası değil.


Üslubu, göndermeleri birebir aynı.


Mektubun sonunda ne ilgisi varsa merhum Mehmet Ali Birand’a selam gönderilmesi Tuncay Özkan’ı açıkça ele veriyor.


Ayarları bozulan ve hayli sinirlendiği anlaşılan Uğur Dündar’ın mektuba karşı verdiği çok sert tepkiyi de iyi okumak lazım.


Dündar da muhtemelen bu satırların Tuncay Özkan’ın işi olduğunu çok iyi biliyor olmalı.

Superhaber bu notu kayda geçiriyor.

SUPERHABER ÖZEL

Dolar ne kadar? İşte 1 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Kibariye'den pes dedirten sözler! İhaneti o sözlerle savundu Onlarca ölü ve yaralı var
Sonraki Haber