Kentel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvurulur, başvuru şartları neler?

Kentsel Dönüşüm kampanyasının en yenisi olan 'Yarısı Bizden' kampanyası vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu çerçevede 'Kentel Dönüşüm Yarısı Bizden'e nasıl başvurulur?' veya 'Kentel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası başvuru şartları neler?' başlıkları araştırılıyor. Peki Kentel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvurulur, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Yarısı Bizden kampanyası, ev sahiplerine kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir fırsat sunuyor. Kampanya şartlarını yerine getiren ve başvurusunu zamanında yapan vatandaşlar, dönüşüm sürecine destek alarak güvenli ve modern konutlarda yaşama şansına sahip olacaklar. Kampanya kapsamında, vatandaşların evlerini modern ve güvenli bir şekilde dönüştürebilmeleri hedefleniyor. Peki Kentel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvurulur, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyasına Nasıl Başvurulur, Şartları Neler?

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanya başvuruları, 26 Nisan 2023 tarihinden itibaren e-devlet üzerinden yapılmaya başlanacak ve son başvuru tarihi 29 Mayıs 2023 olacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası, vatandaşların kendi evlerini parsel bazında dönüştürmek isteyenlere yüzde 0.74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı sağlamaktadır. Kampanya kapsamında, riskli yapı tespiti yaptıran vatandaşların evlerinin dönüşüm maliyetinin yarısını devlet karşılayacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN BAŞVURU SÜRECİ

-Mülk sahipleri, 26 Nisan - 29 Mayıs 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden kampanyaya başvuruda bulunmalıdır.

-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları, başvuruda bulunulan binanın ön incelemesini yapacak ve keşif raporu hazırlayacaktır.

-Raporun hazırlanması ve gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanarak proje aşamasına geçilecektir.

-Proje aşamasının tamamlanmasının ardından ruhsat alma süreci başlayacaktır.

-Binanın boşaltılmasıyla birlikte TOKİ tarafından başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak ve bu süreçte taşınma ve kira yardımı yapılacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN ŞARTLARI

-100 m² 2+1 daire için 750 bin TL'lik kısmı devlet karşılayacak, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vade ile taksitlendirme yapılacak.

-120 m² 3+1 daire için 900 bin TL'lik kısmı devlet karşılayacak, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vade ile taksitlendirme yapılacak.

-Evini yenilemek isteyenler yüzde 0.74 faizle 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek. Maliyetin yüzde 10'u peşin ödenecek ve kalan tutar taksitlerle ödenecektir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutlardaki kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeyi 2023'ün 7. ayına kadar uzatacaklarını belirtmiştir. Ayrıca İstanbul'da 1.5 milyon riskli konutun dönüşümü için İstanbul'un iki yakasında uydu kentler kurulması planlanmaktadır. Bu kentlerde 500 bin kişi Avrupa yakasında, 500 bin kişi ise Asya yakasında yer alacaktır. Ayrıca 500 bin konut da yerinde dönüştürülecektir.

Proje ile 1 milyon 500 bin konutun dönüştürülmesi ve 6 milyon kişinin güvenli konutlara taşınması hedeflenmektedir. Dönüştürülen alanlarda yeni yeşil ve sosyal donatı alanları inşa edilecektir.

21 Mayıs 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! Beyaz Saray'dan İran'ın suikast suçlamalarına yanıt! 21 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte bugünün kararları
Sonraki Haber