Kendi saçıyla boğularak öldürülen Osmanlı sultanı!

Saraya geldiği ilk andan itibaren, dönemin padişahı I.Ahmed dahil olmak üzere herkesi etkisi altına almayı başarmıştı. Ona "Ay Yüzlü" anlamına gelen "Mahpeyker" diye sesleniyorlardı.

Sadece I. Ahmed, bütün gözdelerinden daha çok sevdiği Mahpeyker'e, önde gelen anlamında kullanılan Kösemen diye sesleniyordu. Kösemen, lakabının hakkını verecek ve daha 15 yaşındayken I.Ahmed ile evlenip haseki olacaktı. Kösem Sultan, I.Ahmed zamanında siyasette ve sarayda çok da etkin olamıyordu. Venedik elçisi Simon Cantarini’nin yazdıkları, o günlerde yirmilerinde olan Kösem’in gelecekteki eylemleri hakkında bir fikir veriyordu bile: 

“Güzel, kurnaz, birçok yeteneği olan, mükemmel şarkı söyleyen, I. Ahmed’in çok sevdiği, ama devlet işlerini konuşmayacak kadar dikkatli davrandığı bir haseki."

Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Akaryakıtta yeni dönem bugün başladı Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti Altın yatay seyirde! İşte 15 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Arda ağları sarstı, Ancelotti'nin tepkisi sosyal medyayı salladı! Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut!