Kemal Derviş kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Kemal Derviş hayatını kaybetti. Yapılan haberlerin ardından Kemal Derviş'in yaşamı, kaç yaşında ve neden öldüğü büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Kemal Derviş kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

2001-2002 yıllarında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten Kemal Derviş 74 yaşında yaşamını yitirdi. Vefat haberinin ardından Derviş'in yaşamı, kaç yaşında öldüğü ve ölüm sebebi araştırılıyor.  Peki, Kemal Derviş kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Detaylar haberimizde... 

KEMAL DERVİŞ KİMDİR?

Kemal Derviş, Türk ekonomist ve siyasetçi. Dünya Bankası birinci başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanlığı görevinde bulunan Derviş, bu görevlerde bulunan tek Türk oldu. 

Babası Türk, annesi Alman vatandaşı olan Derviş, İngiltere'de Londra Ekonomi Okulundan ekonomi alanında lisans ve lisansüstü derecelerini aldıktan sonra ABD'nin Princeton Üniversitesinde doktorasını yaptı.

1973-77 yılları arasında ODTÜ ve Princeton Üniversitesinde ekonomi alanında ders verdikten sonra, 1977'de Dünya Bankasına giren Derviş, bu kurumda 1996 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu başkan yardımcılığına yükseldi.

2001 mali krizinin ardından Derviş Ecevit Hükümeti tarafından Türkiye'ye davet edildi. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak IMF ile müzakereleri yönetti. Hazırladığı Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı kapsamında özellikle finans sisteminde önemli reformlara imza attı.

2002 Ağustos ayında dönemin başbakan yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüş ayrılığına düşerek görevinden istifa etti.

KEMAL DERVİŞ KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

2001-2002 yılları arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Kemal Derviş 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ancak Kemal Derviş'in neden vefat ettiği ise henüz açıklanmadı.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber