Çocuklarda Kawasaki hastalığına dikkat! Yüksek ateşle başlıyor ölümle bile sonuçlanabiliyor

Çocuklarda 5 günden fazla süren yüksek ateşin Kawasaki hastalığının habercisi olabileceğin belirten Uzm. Dr. Akif Çelik, 3 aşamalı hastalığın son aşamada kalbe zarar verdiğini hatta ölüme bile sebep olabildiğini dile getirdi.

Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Akif Çelik, çocuklarda kalp sağlığını tehdit eden Kawasaki hastalığı hakkında aileleri uyardı. Uzm. Dr. Çelik, Kawasaki’nin ani başlangıçlı bir rahatsızlık olup orta boy damarlarda iltihaplanma ile seyrettiğini belirterek “Hastalık özellikle koroner damarlar dediğimiz kalbin beslenmesini sağlayan damarları etkiler. Kawasaki gelişmiş ülkelerde sonradan gelişen kalp rahatsızlıklarının en sık tespit edilen nedenidir. Kawaski hastalığı dünyada ilk kez 1967’de Tomisaku Kawaski adında Japon bir çocuk hastalıkları uzmanı tarafından bildirildi. Orta boylu damarları tutan bu hastalık en sık kalp damarlarını tutma eğilimindedir. Damarlar dışında lenf bezlerini de etkileyebilen bu hastalıkta burun, ağız ve boğazımızda sorunlar ayrıca cildimizde döküntüler olabilir. Çoğu vakada tedavinin ardından birkaç gün içerisinde hastalığın iyileştiği görülür ve hastalık nadir olarak tekrarlar. Tedavi edilmediği takdirde ise ciddi seyirli kalp rahatsızlıklarını tetikleyebileceği için dikkatli olunmalıdır” dedi.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem resmen başladı 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı!