Karneler internetten nasıl alınır? Dijital karne ve notlar nasıl görüntülenir?

18 Haziran tarihi itibariyle eğitimin tüm kademelerinde karne heyecanı yaşanacak. İlkokul, Ortaokul ve liselerin karnelerinin verileceği bu Cuma gününde yaz tatiline girmeden karnelerini almak isteyen milyonlarca öğrenci, Karneler internetten nasıl alınır, dijital karnemi ve notlarımı nasıl görüntülerim araştırmalarına başladı.

Karneler internetten nasıl alınır? Dijital karne ve notlar nasıl görüntülenir?

Milyonlarca öğrenci bu yıl karnelerini e-okul üzerinden alabilecek. Karne tatilinin başlayacağı 18 Haziran itibariyle öğrenciler alacakları karne ve karne notlarını internetten de alabilecek. 2 Temmuz itibariyle basılı karne, takdir ve teşekkür belgelerini alabilecek öğrenciler için bu yıl dijital karne hazırlandı. Dijital ortamda notlarını, not ortalamalarını ve aldıkları takdir, teşekkür belgelerini görüntüleyebilecekler. Peki karneler internetten nasıl alınır?

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK 2021?

Karneler, 18 Haziran Cuma günü e-okul üzerinden öğrencilere sunulacak. Ancak isteyen öğrencilere 2 Temmuz itibariyle basılı karne ve ya taktir, teşekkür ve başarı belgesi verilebilecek.

İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE YARIN KARNELER NASIL DAĞITILACAK

Okulda karne dağıtımı bu dönem de olmayacak. Öğrencilere e-okuldan dijital karne verilecek. Peki karneleri internetten nasıl alabiliriz?

İşte yapmanız gerekenler;

E-OKUL VBS GİRİŞ

T.C kimlik ve okul numaraları alana girilir. Ardından alanın yanında yer alan güvenlik numaraları kutuya yazılır. Sonra da "Giriş" butonuna tıklanarak Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girilir.

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için de "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapınız. Sonra sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde giriniz.

Ardından öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenecektir. (Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi…) Son aşamada öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılır. Daha sonra da öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini karşınıza çıkar.

Diploma puanı da görüntülenebiliyor

Diploma puanı özellikle mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin sık sık ziyaret ettiği sayfalar arasında yer alıyor. Mezun olacak ve olan öğrenciler e-okul'a giriş yaparak mezuniyet puanlarını öğrenebilirler.

Sertab Erener'den sosyal medyada kendisini eleştirenlere gönderme! İstanbul'da 1 Mayıs için toplu taşımaya kısıtlama getirildi! Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi?
Sonraki Haber