Karhane tatlısı nedir, nasıl yapılır? Karhane tatlısı ismi nereden geliyor?

Asıl ismi halka tatlısı olan ancak karhane tatlısı olarak bilinen bu tatlının ismi nereden geliyor. Adayların seçim vaatleri sosyal medya gündeminde konuşulurken Tevfik Göksu kerhane tatlısı ikramı olay oldu. Vatandaşlar tarafından merak edilen karhane tatlısı nasıl yapılır? Tarifi ne? Karhane tatlısı ismi nereden geliyor?

Adana mutfağına özgü olan karhane tatlısı sokak lezzetleri arasında da sayılabilmektedir. Tatlının ismine gelince bu tatlının sokak başlarında bulunan karhane önlerinde satılması sebebi ile olduğu düşünülüyor. Bu sebeple asıl ismi halka olan tatlı karhane tatlısı olarak anılmaya başlıyor. Peki, halka tatlısı nasıl yapılır? Karhane tatlısı için hangi malzemeler kullanılır?

Tükenmişlik sendromu nedir? Meteoroloji o illeri açıkladı! Toz taşınımı ve yerel yağışa dikkat! Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Uçakta korku dolu anlar! Pendik’te korkunç saldırı: Kafede oturan kişiyi öldürüp kaçtı