Karekod nasıl okutulur? Telefondaki karekod nasıl okutulur?

Karekod nasıl okutulur merak ediliyor. Teknolojinin gelişimi ile birlikte gündelik tüm ihtiyaçlarımızı telefondan halledebilir hale geldi. Karekod okutup para çekme, para yatırma; alışveriş ve daha bir çok ihtiyaç da böyle gideriliyor. Peki, telefondaki karekod nasıl okutulur?

Karekod nasıl okutulur, telefondaki karekod nasıl okutulu sorularının yanıtı haberimizde.

KAREKOD NASIL OKUTULUR?

KAREKOD NEDİR?

Denso Wave tarafından Japonya'da geliştirilen QR ismi ile de bilinen karekod 2 boyutlu bir barkodtur. Akıllı telefonların barkod okuma kabiliyetlerinin artması ve bu durumun yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla önemi artan bu barkod türünün içine; metin, resim, çeşitli görseller, video ya da link yerleştirilebilmektedir. Klasik barkodlara göre çok daha kullanışlı olan QR Kod, pek çok yönden de diğer kodlardan daha avantajlı durumdadır.

QR Kod, içerisinde bir çok görsel materyal ve link yapısı barındırabilmesinden dolayı bir anda pazarlama ve reklam sektörününde vazgeçilmezi haline gelmiştir. Çeşitli alanlarda tercih edilen QR Kod, duraklarlardaki reklam panolarında, dergilerde, gazete ve kartvizitler gibi bir çok alanda sıklıkla kullanıldığını görüyoruz.

KAREKOD NASIL KULLANILIR?

Tek yapmanız gereken gerekli uygulamayı indirdikten sonra telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Karekod, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz. Metin içeriyorsa anında görebiliyorsunuz.

TELEFONDAKİ KAREKOD NASIL KULLANILIR?

Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber