Tarihi yerleri ve kültürel değerleriyle Karaman gezi listesi ve yöresel lezzetleri

Karaman ülkemizin İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve eski çağlardan beri yerleşim izlerine rastlanan hem tarihi hem de doğal güzellikler bakımından zengin bir şehrimizdir. Hititler döneminde askeri ve ticaret merkezlerinden biri olan Karaman’ın gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik.

Karaman, Hititler döneminde askeri ve ticaret merkezlerinden biridir. Daha sonrasında Frigyalılar ve Lidyalıların egemenliği altına giren şehir milattan önce 322 yılında Yunanlıların işgaline uğramıştır. Bizans ve Roma İmparatorluğunun da egemenliği altına giren Karaman 13. yüzyılda Karamanoğlu Beyliğin himayesine geçmiştir. Karamanoğlu Beyliği'nden bugünlere birçok mimari yapıyı hala bünyesine bulunduran Karaman’ın gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor! Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı