Karaciğer kanseri için bu belirtiye dikkat! Bu belirtiyi yaşayanlar, hemen doktora gitmeli! Geceleri daha da artıyor…

Dünyada en fazla görülen kanser türleri arasında karaciğer kanseri de yer alıyor. Bu kanser türü erken dönemde sinsice ilerliyor. Ancak bazı belirtilere dikkat etmek, hayat kurtarıyor. İşte detaylar…

Karaciğer kanseri, en sık karşılaşılan kanser türlerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Hastalığın en önemli özelliği fazla belirti vermeden ilerlemesi oluyor. Hastalığa yakalananlar farkında olmadan son evrelere gelebiliyor. Karaciğer kanserinin temel sebepleri arasında sigara ve alkol bulunuyor. Ancak bazen hiçbir zararlı alışkanlığı olmayanlar da kansere yakalanabiliyor.

Hastalığı erken dönemde tespit etmek için bazı belirtilere dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca düzenli check-up, doktor kontrolü ile de hastalığı erken safhada belirlemek mümkün oluyor. Konuyla ilgili The Eurasian Journal Of Medicine dergisinde bir vaka analizi yayımlandı. Yayımlanan analiz, hastalığın belirtileri hakkında ciddi ipuçları verdi.

BİR KADININ YAŞADIĞI BELİRTİLER, HASTALIK HAKKINDA İPUCU OLDU

The Eurasian Journal Of Medicine dergisinde karaciğer kanseri olan bir kadının yaşadığı belirtilerden bahsediliyor. Ancak bu kadın ilk başta karaciğer kanseri olduğunu bilmiyor. Yaşadığı belirtiler sonrasında hastaneye kaldırıldığında karaciğer kanseri olduğu anlaşılıyor.

52 yaşında olan hastanın yaşadığı belirtiler arasında yemek yedikten sonra şişkinlik yer alıyor. Aynı zamanda mide bulantısı sorunu da yaşıyor. Bu belirtiler gün geçtikçe daha da artıyor. Kadın 45 gün içerisinde 12 kilo kaybediyor. Aynı zamanda cilt ve gözün beyaz kısımlarında sararma da bulunuyor. Öte yandan kaşıntı da bir diğer belirti olarak yaşanıyor.

ALKOL VE SİGARA KULLANMIYOR

Dergide, 52 yaşında olan kadının alkol ve sigara kullanmadığı belirtiliyor. Kan transfüzyonu amacıyla ilaç kullanması da söz konusu değil. Hastanenin düzenlediği yatış raporunda sıvının karın boşluklarında biriktiği belirtiliyor.

Bilirubin seviyesinin yüksek olması, hastanın yaşadığı belirtilerden biriydi. Bilirubinin yükselmesi ile ciltte ve gözde sararma meydana geliyor. Sararan deri, göbek şişmesi, karaciğer kanseri hastalarının çoğunda ortaya çıkıyor.

Önemli belirtilerden biri de kaşıntı oluyor. Özellikle geceleri artan miktarda kaşıntı varsa, avuçlarda ve ayak tabanında daha fazla oluyorsa doktora görünmekte fayda bulunuyor. Tüm bu belirtiler olsa bile farklı bir rahatsızlık da söz konusu olabiliyor. Bu nedenle panik yapmadan hekime başvurmakta fayda bulunuyor.

Türk Telekom 2023’te sektörünün yatırım lideri oldu Irak Türkmenlerinde Erdoğan heyecanı! Meteoroloji açıkladı! İşte 11 ilde beklenen hava durumu...
Sonraki Haber