Kaplıcaları, denizi ve inci gibi sahilleriyle Yalova’da gezilecek yerler ve yöresel lezzetler listesi

Yalova, İstanbul’a yakın olması sebebiyle haftasonu tatillerinde bile gezilip görülebilecek illerimizden biridir. Marmara Bölgesi’nin en küçük ili olma özelliğine sahip Yalova, kaplıcaları, denizi, inci gibi sahilleri ve birçok tarihi mekanları ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. İşte Yalova’da görülmesi gereken rotalar ve yöresel lezzetler listesi.

Yalova, şifalı termal suları, tarihi ve turistlik yerleri ve inci gibi sahilleriyle yaz ve kış turizminde dikkatleri üzerine çekmektedir. 1995 yılında İstanbul’dan ayrılarak şehir olan Yalova, tarih öncesi prehistorik çağlara kadar uzan geçmişiyle ziyaretçilerine bambaşka tecrübeler yaşatmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Yalova'nın görülmesi gereken rotalarını ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik. 

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...