Kantaron Yağı Yüze Nasıl Uygulanır?

Kantaron Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Kantaron yağının özellikleri ve bu özelliklerinden dolayı sahip olduğu faydalar günümüzde cilt ve saç bakımlarında en çok tercih edilen doğal bitkisel yağlar arasında yer almasını sağlamıştır. Sarı ve kırmızı olmak üzere iki türünün yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir. Sarı kantaron, kılıç otu, mayasıl otu ve koyunkıran gibi adlarla da anılmaktadır.

Sarı kantaron yağının cilt sağlığı için birçok faydası olduğu bilinmektedir. Temelde çiçekli bir bitki olan kantaron, özü farklı işlemlerle alınarak yağ haline getirilmektedir. Alternatif tıp alanında kullanımı yaygın yağlardan biri olmasıyla öne çıkmaktadır. Yüzyıllar boyunca sahip olduğu özellikleri ve faydaları sayesinde geniş bir kullanım alanı elde etmiştir.  

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı