Kamikaze ne demek? Kamikaze pilotları neden kask takar?

Kamikaze ne demek? Kamikaze pilotlar neden kask takar sorularının yanıtı haberimizde. 2. Dünya Savaşı'nda Japon İmparatorluğu'na bağlı uçaklarının ABD savaş gemilerini batırmak amacıyla düzenlediği intihar dalışlarına verilen isim olan Kamikaze'nin pilotları neden kask takar?

Kamikaze ne demek, kamikaze pilotları neden kask takar sorularının yanıtı haberimizde. 2. Dünya Savaşı sırasında Japon savaş uçaklarının ABD'ye bağlı savaş gemilerini batırmak amacıyla düzenlediği intihar saldırılarına verilen isim olan kamikaze'nin pilotları, intihar saldırısına rağmen neden kask takarlardı?

KAMİKAZE NE DEMEK?

Kamikaze, 2. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Pasifik Cephesi'ndeki Japon İmparatorluğu'na bağlı savaş uçakları tarafından, Birleşik Devletler savaş gemilerini batırmak veya tahribat vermek için düzenlenmiş konvansiyonel intahar dalışlarına verilen isimdir. Kamikazeler, Japon Özel Saldırı Birimleri'nin bir alt koluydu ve bünyesinde yeminli Japon savaş pilotlarını bulunduruyordu.

KAMİKAZE PİLOTLARI NEDEN KASK TAKARLARDI?

Geçmiş zamanlarda açık kokpitli  yolculuklarda kask veya başlık kullanılırdı.Kask rüzgara veya yağmura karşı korurdu. Kapalı kokpitler 2.Dünya Savaşı sırasında gayet iyi standartlara sahipti ama yinede uçaklar açık kokpitle yola çıkarlardı.İnanışlarına göre pilotlar karaya iniş yaptıklarında tehlikeli bir durumla karşılaşırlarsa kaçmaları daha kolay olur diye açık kokpit ile yola çıkarlardı. Bir diğer neden ise askeri yönetmeliğin koymuş olduğu kask zorunluluğudur ama asıl amaç pilotun kafasını ani ve hızlı manevralarda sertçe vurmasını engellemektir. Çarpışma sırasında değil çarpışma öncesinde pilotu hayatta tutmak için yapılan bir önlemdir.

FIFA İsrail'in men edilmesi kararını görüşmek için toplanacak Çağla Şıkel'in ayakları sosyal medyada gündem oldu! Merkez'in enflasyon tahmini değişti, zam oranları tekrar hesaplandı
Sonraki Haber