İstanbul'da kahvaltı yapmak isteyenler için mekan önerileri

Ülkemiz insanı için günün en önemli öğünü belki de kahvaltıdır. Özellikle hafta sonları ailelerin bir araya geldiği sabah kahvaltıları için ayrı bir özen gösterilir. Hamurlar, soslar, peynirler, çeşit çeşit reçeller sofralardaki yerini alır. Ancak ev dışında da her geçen sayıları artan restoranlar tüketicileri kahvaltı mönüleriyle çekmek için elinden geleni yapıyor. Serpme kahvaltı, açık büfe kahvaltı gibi seçeneklerle onlarca çeşit içeren mönüler vatandaşın beğenisine sunuluyor.

Kahvaltının mutlulukla ilgisi var ama cebinizle de var... Özellikle hafta sonu birçok aile dışarıda kahvaltı yapmayı tercih ediyor. Bu talebi gören işletmeler de açık büfe ya da serpme kahvaltı mönüleriyle yarış halinde. Kahvaltıda verilen ürünler benzerlik gösterse de fiyatlar oldukça farklı. İstanbul’da bir kişilik kahvaltı faturası 25 TL’den başlıyor, 300 TL’ye kadar çıkıyor.

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal da serpme kahvaltı sonucunda oluşan israfın 100 milyar TL’yi bulduğunu tahmin ettiklerini söyledi. İsraf bu kadar büyük boyuta ulaşırken, biz de açık büfe ve serpme kahvaltı için kişi başı fiyatları araştırdık. 25-30 TL’den başlayan fiyatlar, lüks restoran ve otellerde çok daha yukarı çıkıyor. Bir kişi için lüks bir mekanda açık büfe kahvaltının bedeli kişi başı 300 TL’yi aşabiliyor.

Hürriyet gazetesinden Burak Coşar, İstanbul'da kahvaltı yapmayı düşünenler için bugünkü köşe yazısında birkaç mekan önerisinde bulundu. İşte o mekanlar;

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek