Kahtalı Mıçe kimdir, gerçek adı nedir? Kahtalı Mıçı nereli, kaç yaşında?

Kahtalı Mıçe adı ile tanınan usta sanatçı, Adıyaman'da doğdu ve küçük yaşlardan itibaren düğün ve konserlerde çıkarak türküler seslendirdi. Şarkılarının yanı sıra çeşitli filmlerde de rol aldı. Peki, Kahtalı Mıçe nereli?

Adıyaman Kahta'da doğan usta sanatçı Kahtalı Mıçe,Gaziantep'te yaşadığı sırada İstanbul'a taşınmıştır. Ardından Şanlıurfa'ya geçti. Yıllarda sanat dünyasının unutulmaz isimlerinin bestelerini seslendirdi. İşte Kahtalı Mıçı hayatı...

KAHTALI MIÇE KİMDİR?

Gerçek adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. Mıçı ise Mustafa'nın kısaltılmışıdır.

İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulunda tamamladı. Çocukluğunda sıkllıkla pamuk tarlasında çalıştı. Bu sebeple ilkokulu 9 senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta'da yerel türkücülük yaptı. Düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğünde işe başladı.

"Beynelmilel" filminde oynadı. 1989 ile 1990 yıllarında Gaziantep'de yaşayan Kahtalı Mıçı, 1991 yılında İstanbul'a göç etmiş ve bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir.Kahtalı Mıçı, 1975 yılında Hülya hanım ile evlendi. 4 çocuğu vardır.

Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt! Ydi Bela Hüsnü sokağın neşesi oldu... Mustafa Destici: 'Ankara'da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil'
Sonraki Haber