Tarihi yerleri, yöresel lezzetleriyle Kahraman şehir! Kahramanmaraş gezi ve yöresel lezzetler listesi

Kahramanmaraş, tarih sahnelerinde gösterdiği mücadeleleri, zengin mutfağı, tarihi atmosferi, ünlü edebiyatçı ve şairleriyle dikkatleri üzerine çeken bir şehirdir. Bir Akdeniz şehri olan Kahramanmaraş’ın görülmesi gereken yerlerini ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik.

Kahramanmaraş, milli mücadele dönemi ve Kurtuluş savaşında göstermiş olduğu üstün gayretlerinden ötürü Kahraman sıfatı almış önemli şehirlerimizden biridir. Geç Hititlerin kurduğu bir şehir olan Gurgum'un bulunduğu konumda kurulan Kahramanmaraş’da Hitit Dönemi'ne ait birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Kültürel açıdan önemli bir konuma sahip olan Kahramanmaraş’ta görülmesi gereken yerleri ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik. 

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı Bugün kimin maçı var? 19 Mayıs 2024 maç programı! Emeklilere destek paketinde ayrıntılar netleşiyor