Kadir İnanır kimdir? Hastalığı nedir?

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Sevenleri tarafından son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Kadir İnanır'ın sağlık durumu merak konusu oldu, özellikle yeğeni Leven İnanır'ın yaptığı ilk açıklama ve ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili açıklaması büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Kadir İnanır kimdir? Hastalığı nedir? Kadir İnanır öldü mü? Ayrıntılar haberimizde...

Sanatçı Kadir İnanır, bu sabah evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Acil bir şeklide Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ünlü sanatçı hemen tedavi altına alındı. Yapılan haberlerin ardından Kadir İnanır'ın yaşamı ve hastalığı merakla araştırılmaya başlandı.  Peki, Kadir İnanır kimdir? Hastalığı nedir? Kadir İnanır öldü mü? Detaylar haberimizde...

KADİR İNANIR KİMDİR?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949'da Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu ve ailesinin en küçük çocuğuydu. İlk sahne deneyimlerini Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul yıllarında sergiledi. Ardından İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak eğitim aldı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

Oyunculuk kariyerine Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması" ve Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"nda kazandığı başarılarla adım attı. Sinema yolculuğuna 1968'de "Yedi Adım Sonra" filmiyle başladı.

Kadir İnanır, Türk sinemasının önemli isimleri arasında yer almasını sağlayan başrolleriyle dikkat çekti. Özellikle Türkân Şoray ile birlikte rol aldığı yapımlarla tanındı. Ancak zamanla nitelikli ve derinlikli rolleri tercih etti. Filmleri arasında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Utanç", "Selvi Boylum, Al Yazmalım" ve "Bir Yudum Sevgi", Ömer Kavur'un "Ah Güzel İstanbul" ve Şerif Gören'in "Tomruk" gibi yapımlar bulunmaktadır.

Oyunculuk yeteneği pek çok ödülle taçlandı. "Utanç" ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıktan sonra, "Yılanların Öcü" ve "Medcezir Manzaraları" gibi filmlerle de birçok festivalde ödül aldı.

Kadir İnanır, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olmanın yanı sıra televizyon dünyasında da iz bıraktı. Marziye adlı dizide uzun süre rol aldı ve Böyle Gitmez adlı haber programını sundu.

Son yıllarda da aktif bir şekilde sinema dünyasında yer alarak, 2000 yapımı "Komser Şekspir"den 2005 yapımı "Sinema Bir Mucizedir"e kadar birçok önemli projede yer aldı.

KADİR İNANIR HASTALIĞI NEDİR?

 İnanır'ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Hürriyet'in ulaştığı ünlü sanatçının yeğeni Levent İnanır " Beyin damarlarında pıhtı atması olmuş. Doktorlar müdahale ediyor" dedi.

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi twitter hesabından ünlü oyuncuyla ilgili, "Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sn. Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu. 

SGK'yı yeni bir hizmet modeline taşıyoruz Okan Buruk'un derbiye güvencesi hücum hattı Birce Akalay'ın Cannes Film Festivali'ndeki tarzı gündem oldu!
Sonraki Haber