Kaan Ayhan kimdir, neden gündemde, hangi takımlarda oynadı?

Son günlerde Twitter'da sık sık gündeme gelen bir isim var: milli futbolcu Kaan Ayhan. Sosyal medya kullanıcıları dabu bağlamda Kaan Ayhan'ın hayatı hakkında bilgi edinmek için araştırmalara başladı. Peki, Kaan Ayhan kimdir, kaç yaşında, nereli, neden gündemde, hangi takımlarda oynadı. İşte, Kaan Ayhan hakkında merak edilen tüm detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz...

Son günlerde sık sık Twitter'da dikkat çeken bir isim olarak öne çıkan futbolcu Kaan Ayhan merak konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Kaan Ayhan'ın yaşamı hakkında bilgi edinmek için araştırmalara başladı. Peki, Kaan Ayhan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Neden gündemde? Hangi takımlarda oynadı? İşte, Kaan Ayhan'a dair merak edilen tüm detaylar haberimizde...

KAAN AYHAN KİMDİR?

Kaan Ayhan, Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde 10 Kasım 1994'te doğmuş, Türk millî futbolcular arasında yetişmiş önemli isimlerden biridir. Süper Lig'in köklü ekiplerinden Galatasaray'da forma giymektedir.

KAAN AYHAN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Kulüp kariyerine Schalke 04'te başlayan Ayhan, futbol hayatına 5 yaşında Schalke 04 altyapısında adım atmıştır. 2009'da Schalke 04 U-17 takımında mücadele etmeye başlayan yetenekli oyuncu, bir sonraki sezon U-19 takımında da yer almıştır. 2011-12 sezonunda 23 maçta 7 gol ve 5 asistlik performansıyla Almanya finallerine taşıyan takımının batı grubu şampiyonluğunu kazanmıştır. Schalke 04, Almanya şampiyonluğunu Bayern Münih'i 2-1 yenerek elde ederken, Ayhan da 90 dakika sahada kalarak bir asist yapmıştır.

Profesyonel kariyerindeki ilk adımlarını 2013-14 sezonunda FC Schalke 04 II takımında atan Ayhan, kariyerinin ilk profesyonel maçına çıktığı SSVg Velbert karşılaşmasında 2 asist yapmıştır. Schalke 04, Ocak 2012'de Ayhan ile profesyonel sözleşme imzalama kararı almıştır. Genç futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna alınmış ve başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

2015-16 sezonunda Eintracht Frankfurt'a kiralanan Ayhan, burada istikrarlı bir performans sergileyememiştir. Fortuna Düsseldorf'a transfer olduğu yaz transfer döneminde önemli bir oyuncu haline gelen Ayhan, agresif futboluyla takımın vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

Serie A ekibi Sassuolo'ya transfer olan Ayhan, burada da başarılı bir performans sergilemiştir. Ancak 30 Ocak 2023'te Süper Lig ekibi Galatasaray'a transfer olmuştur. Sezon sonunda takımıyla birlikte lig şampiyonluğu yaşayan Ayhan, Galatasaray'a katkı sağlamıştır.

Millî takım kariyerine Türkiye U-17 ile başlayan Ayhan, daha sonra Almanya U-16 ve U-17 formaları da giymiştir. Türkiye'nin değişik kategorilerinde millî formayı terleten Ayhan, son olarak Türkiye A millî futbol takımı formasını giymiştir.

Galatasaray taraftarından derbiye özel hazırlık! Görsel şölen... Murat Boz, Tuba Büyüküstün ile aşk yaşadı mı? Merkez faizde ne karar alacak?
Sonraki Haber