BB Erzurumspor-Kayserispor maçında şike mi yapıldı

BB Erzurumspor, devre arası Kayserispor'dan kiraladığı Ganalı orta saha oyuncusu Jaw Ackah'ın bugün oynanan ve 1-1 biten Kayseri maçında bilerek kırmızı kart gördüğünü iddia etti. Futbolcuyu kadro dışı bırakan Mavi-Beyazlılar'ın şike suçlamasında bulunduğu Kayserispor ise bu tavra "akıl tutulması" dedi.

BB Erzurumspor'un bugün sahasında Kayserispor'la 1-1 berabere kaldığı maçta kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Jaw Ackah, kadro dışı bırakıldı. Mavi-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, üst üste gelen 2 sarı kartın art niyetli olduğu ve Ganalı orta saha oyuncusunun sözleşmesinin feshedileceği belirtildi.

Ara transferin son gününde Kayserispor'dan kiralanan Ackah'ın 35. dakikada çift sarıdan gördüğü kırmızı kartın "şike" olduğunu savunan BB Erzurumspor yaptığı açıklamada, "Süper Lig 2020-2021 sezonu devre arası transfer döneminde Kayserispor'dan kadromuza kiralık olarak dahil ettiğimiz Jaw Ackah isimli oyuncunun takımımız için oldukça önemli olan Kayserispor maçında 35. dakikada kırmızı kart görmesi sebebiyle oyuncu, süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştır ve sözleşmesi feshedilecektir.

Türk futbolunda hala bu tür futbol dışı, her türlü şüpheyi içinde barındıracak gelişmlerin olması futbolumuzun bu halde omasının en büyük sebebidir. Gerek TFF Etik Kurulu gerekse yüce Türk mahkemelerine bugünkü maçta milyonlarca futbolseverin gözü önünde yaşanan şaibe (!) nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız. 

Büyük Erzurumspor camiası tepki göstermekte haklıdır, gereken yapılacaktır. Bu olayın takipçili olarak her türlü hukuki girişim yerine getirilecektir" ifadeleri yer aldı.

Şike imalarına cevap veren Kayserispor ise "BB Erzurumspor'un yaptığı açıklama adeta akıl tutulmasıdır" dedi. Sarı-Kırmızılılar, "Futbolcunun ihracının arkasında başka sebepler aramak ve bunu kulübümüzle ilişkilendirmek son derece çirkin ve yakışıksızdır" denilen açıklamanın tamamı şöyle:

 

1 Mayıs İşçi Bayramı önemi nedir? Neden kutlanır? AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt!
Sonraki Haber