James Webb Teleskobundan bir başarı daha: Uzayda en soğuk yıldızlararası buzu keşfetti!

Chameleon I gibi bulutlarda bulunan gaz, toz ve diğer materyaller zamanla çökerek yıldızlar ve gezegenler oluşturuyor. Webb’in kızılötesi kamerası (NIRCam) dahil olmak üzere güçlü araçları sayesinde, astronomlar Chameleon I'in tozlu kalbini araştırdılar ve bulutta yüklü miktarda buz keşfettiler. Bulutta bulunan buzlar oldukça zengin. Öyle ki bu buzlar karbon, hidrojen, oksijen, nitrojen ve kükürt gibi hayati elementleri içeriyor. Dolayısıyla bulut su, karbondioksit, karbon monoksit, metan ve amonyak oluşumunu içeriyor.

Maryland, Baltimore'daki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsünde Webb proje bilimcisi olan Klaus Pontoppidan, "Webb olmadan bu buzları gözlemleyemezdik" açıklamalarını yapıyor ve ekliyor: “Bu kadar soğuk ve yoğun bölgelerde, arka plandaki yıldızdan gelen ışığın çoğu engelleniyor ve yıldız ışığını algılamak ve dolayısıyla moleküler buluttaki buzları belirlemek için Webb'in mükemmel hassasiyeti gerekliydi."

NASA tarafından yapılan incelemeler sonucunda Chameleon I’in tozlu kalbi -263 santigrat derecede olduğu öğrenildi. Webb'in uzaydan elde ettiği veriler aslında ışık spektrumlarının incelenmesiyle oluşturuluyor. Araştırmada bilim insanları, Chameleon I’in arkasındaki iki yıldızdan gelen ışığı kullandı.

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası Tel Aviv yönetimi harekete geçti! CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... COVID-19 aşısıyla ilgili endişelendiren açıklama! Survivor All Star'da heyecan ve eğlence bir arada! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü