İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yarattığı ‘’İzmirli’’ markası ile birçok ülkeye ihracat hedefleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilerden piyasanın iki katına satın aldığı ürünleri işleyerek ‘’İzmirli’’ markasını yarattı. Terra Madre Anadolu Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturulan ‘’İzmirli’’ markası katılımcıların beğenisini kazandı. İzTarım Müdürü Murat Onkardeşler, ‘’İzmirli’’ markası ürünlerinin dünyaya açılacağını söyleyerek önümüzdeki günlerde ihracatın ilk müjdesini vereceklerini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka bir tarım mümkün” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Mera İzmir projesi, küçük üreticiye ihracatçı olmanın kapısını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 658 çobanın kapısını tek tek çalarak Türkiye’nin ilk çoban haritasını çıkardı ve bu haritaya göre koyun ve keçi sütünü üreticilerden piyasanın iki katına satın alarak üretim için kolları sıvadı. Topladığı sütleri işleyerek “İzmirli” markasıyla katma değeri yüksek ürüne dönüştüren belediye, üreticiden aldığı et ve bitkisel ürünleri de aynı markayla işleyerek üretime başladı. Küçük üreticiye ihracat imkanı sunmak hedefiyle üretilen bu ürünler 2-11 Eylül tarihlerinde düzenlenen dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’da ilk kez tanıtılarak tüketiciyle buluştu.

Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım düğün hazırlıklarına başladı! Altın düşüyor! İşte güncel altın fiyatları Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? Cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan'ın son hali şaşkınlık yarattı